İnsanlık küresel ilaç şirketlerinin kıskacında… Birileri insanları ilaç bağımlısı haline getirmeye çalışıyor. İlaçların üretilmesindeki temel amaç; insanın sağlığı değil, insanların üretilen ilaçların bağımlısı olmasıdır. Sağlıklı insanlar üzerinde büyük oyunlar oynanmakla birlikte gecekondu misali hastalık üretilmekte! Bunlar Batılı ilaç şirketlerinin iç yüzünü gösteren ipuçlarıdır. Batıda insanın hiçbir değeri yok. Çünkü Batı bir Cahiliyye düzenidir. Cahiliyye düzeninde değerli olan sadece paradır!
Vuslat Dergisi de Nisan sayısında, “İlaçta Dönen Rant” dosyasını açtı. Dergi ilaç konusunu araştırırken korkunç bilgilere ulaştı…
Batılı vicdan sahibi iki yazar, Ray Moynihan ve Alan Cassels “Satılık Hastalıklar” isimli bir kitap kaleme almışlar. Kitabın önsözünde konu hakkında şunları yazmışlar:
“…Dünyanın en iyi ilaç şirketlerinin pazarlama stratejileri saldırgan bir biçimde sağlıklı ve iyi durumdaki insanları hedefliyor. Günlük hayatın olağan iniş çıkışları sinir rahatsızlıkları oldu; genel şikâyetler korkutucu hastalıklara dönüştürüldü ve gittikçe daha fazla sağlıklı insan hastaya çevrildi.”
Uydurma hastalıklar icat edildi
Ayrıca uydurma hastalıklar icat edildi. Yakın zamanda domuz gribi, kuş gribi gibi hastalıklar ortaya atıldı. Önce insanlar korkutuldu. Sonra insanlar bu griplere inandırıldı. Daha sonra ise rakamlarını telaffuz edemeyeceğimiz aşılar pazarlandı, satıldı. Bu çalışmayla birlikte ilaç baronlarının kasaları doldu. Fakat insanlığın sağlık hassasiyetleri heder edilerek kazanca feda edildi. Ve neticede meta uğruna insanların sağlıkları hiçe sayıldı. Şunu unutmayalım ki, yeri geldiğinde ilaç silahtan daha tehlikelidir.
Tıbb-ı Nebevi Koruyucu Hekimlik
Hz. Peygamber (s.a.s.)’in tedavi yönteminde hastalık yok hasta var. Koruyucu hekimlik var. En iyi doktor, hastasını ilaçsız tedavi eden doktordur. Bunların üzerinde iyice düşünmeliyiz.
Derginin Dosya Konularında Neler Var?
Prof. Dr. Osman Öztürk, “Kur’an-ı Kerim’de Tıp İlmi” isimli araştırma yazısında, Kur’an-ı Kerim’in insan ve insan sağlığını hedef aldığını ve onları korumayı amaçladığını bizlere hatırlatmakta.
Prof. Dr. Ahmet Rasim Küçükusta, “İnsanlığı Bekleyen Büyük Tehlike: Kolesterol İlaçları” makalesinde, ilaçların sağlık için değil, para için üretildiğine dikkat çekiyor.
Doç. Dr. Ali Akben, “Tıbb-ı Nebevi Koruyucu Hekimliktir” yazısında, nebevi tıp da zihin-ruh-beden üçgeninde modern tıbbın henüz çözemediği tedavi protokolleri olduğunu söylüyor.
Ayrıca dergide, yazar İsmail Tokalak ile “İlaç Terörü” üzerine bir mülakat yer almakta.
Dergi hakkında detaylı bilgi için: 0216 612 78 22 www.vuslatdergisi.com