Anasayfa / GENEL / Tarihi eser dediler arsa çıktı!
marmaray-arsa

Tarihi eser dediler arsa çıktı!

Marmaray Sirkeci İstasyonu üzerinde 1,5 milyon dolar rüşvet karşılığı tarihi eser niteliği değiştirildiği iddia edilen yapının bir eser değil arsa olduğu ortaya çıktı.

Marmaray istasyonu üzerinde para karşılığı inşaat yapılmasına izin verdiği gerekçesiyle gözaltına alınan Mustafa Demir’le ilgili iddiaların komik ve asılsız olduğu ortaya çıktı. İddiaya konu olan arsanın sahibi olan Akmercan Şirketler Grubu Başkanı Gazi Akmercan, Sirkeci’de soruşturmaya konu olan ve üzerinde herhangi bir tarihi eser bulunmayan arsada henüz çivi bile çakılmadığını belirtirken, 1 yılı aşkın süredir belediyeden ruhsat almak için beklediklerini, arsanın 1. veya 2. dereceden tarihi eser olmasının mümkün olmadığını söyledi. Soruşturmanın dayanağının bir mimarın bir müşterisiyle yaptığı telefon görüşmesinde söylediği ve dinlemeye takılan reklam amaçlı yalanı olduğu öğrenildi.

GÖZALTINA ALINMIŞLARDI

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nce başlatılan soruşturma kapsamında Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Akmercan İnşaat’ın ortaklarından Cemal Akmercan, Mimar Sevinç Doğan’ın da aralarında bulunduğu kişiler gözaltına alınmıştı.

Söz konusu iddialarla ilgili olarak ulaştığımız Akmercan Şirketler Grubu Başkanı Gazi Akmercan, iddiaların tümüyle asılsız olduğunu söyledi. Marmaray Sirkeci İstasyonu üstündeki arsanın özel mülkiyetleri olduğunu ve halen boş arsa olarak durduğunu belirten Akmercan, yaklaşık 1 yıl önce sahibi oldukları arsaya inşaat yapabilmek için Fatih Belediyesi’ne başvurduklarını, gerekli ücretleri yatırdıklarını ancak aradan geçen süreye rağmen henüz ruhsat verilmediğini söyledi. Ruhsat verilmeyen bir arsada inşaat yapılmasının da söz konusu olamayacağını belirten Akmercan ‘Asılsız haber yapan kişileri kınıyorum. 1,5 milyon dolar verdiğimizi yazıyorlar. Bu inşaatın maliyeti o kadar değil. Bu parayı vermek için enayi olmak lazım’ dedi.

DLH’YA UYGUN PROJE HAZIRLADIK

Akmercan, ruhsat için yaptıkları müracaatın ardından söz konusu bölgede inşaat yapılması için Ulaştırma Bakanlığı Demiryolu, Liman ve Hava Meydanları İşletmesi’nin (DLH) izni gerektiğini söyledi. Bunun için Fatih Belediyesi’nin yazışmalar yaptığını kaydeden Akmercan, DLH’nın mevcut haliyle izin vermemesi üzerine inşaatın projesinde gerekli değişiklikleri yaptıktan sonra yeniden başvurduklarını anlattı. Akmercan şöyle konuştu: ‘DLH Marmaray’ın zarar görebileceği gerekçesiyle katların azaltılmasını istedi. Düzeltmeleri yapıp yeniden müracaat ettik. Gerek Japon mühendisler gerekse DLH gerekli tedbirlerin alınmasının ardından inşaat yapılabileceğini bildirdi. Onlarca yazışma yaptık. Bunların hepsi de elimizde mevcut. Sonuç olarak azaltılmış kat sayısına göre bina yapmanın teknik açından mümkün olduğuna karar verildi’ diye konuştu.

Akmercan Şirketler Grubu Başkanı Gazi Akmercan projede gerekli düzeltmeler yapıldığını ifade ederek şunları ifade etti: ‘DLH Marmaray’ın zarar görebileceği gerekçesiyle katların azaltılmasını istedi. Düzeltmeleri yapıp yeniden müracaat ettik. Gerek Japon mühendisler gerekse DLH gerekli tedbirlerin alınmasının ardından inşaat yapılabileceğini bildirdi. Onlarca yazışma yaptık. Bunların hepsi de elimizde mevcut.’

Mustafa Demir hedef alındı

Gazi Akmercan ‘Akmercan Grubu ve Fatih Belediye Başkanı ile ilgili 1.5 milyon dolarlık rüşvet iddiaları aşağılık iftira olup malum çevreler tarafından seçim sürecinde AK Parti ve Mustafa Demir’i karalamak için kurgulanmış kirli bir operasyon olduğunu düşünüyorum’ dedi.

Telefondaki reklam yalanı

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir ile Antılar Kurulu üyeleri ve diğer kişilerin gözaltına alınmasına sebep olan delilin ise bir telefon dinlemesi olduğu iddia edildi. Söz konusu arsanın işlerini yapan Mimarın bir müşterisiyle telefonla görüşürken ‘1,5 milyon dolar verip Akmercan’ın işini hallettim, senin işlerini de hallederim’ diyerek reklam amaçlı yalan söylediği bunun da dinlemeye takıldığı öğrenildi. Gazi Akmercan ise konuyla ilgili olarak şunları ifade etti: ‘Akmercan olarak Anıtlar Kurulu için Fatih Belediyesi’ne rüşvet verdiğimiz iddia ediliyor. Arsanın 1. derece veya 2. derece tarihi eser olması zaten mümkün değil. DLH izin verdikten sonra Anıtlar Kurulu da projemizi yapabileceğmize dair ara karar verdi. Sadece cephede küçük düzeltmeler yapmamızı istedi.’ (YENİ ŞAFAK)

MEDYAGUNDEM

takan-ob

Oyun Bozan yazdı; paralel yapının Yeniçağ’daki truva atı!

PKK terörüne karşı söylem bazında Hükümetle aynı çizgiye gelen etkili bazı Ulusalcıları ve Milliyetçileri manipüle …

vatan1

Paralel tetikçi gazetelerin son yalanı!

Taraf ve Cumhuriyet gazetelerinde Vatan Caddesi’de Migros’un bulunduğu alanın imara açıldığı iddiasının yer aldığı haberler …

rapor

Bu rapor o paralel savcıları yakar!

HSYK Başmüfettişleri Vedat Ali Tektaş ile Ömer Kara’nın hazırladığı rapor, savcılar Celal Kara ile Zekeriya …

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir