Anasayfa / ANALİZ / Sözde yerli basın bu gerçekleri asla yazmadı!
mg-analiz1

Sözde yerli basın bu gerçekleri asla yazmadı!

MEDYAGÜNDEM- Ezberleri bozmaya devam ediyoruz. Türkiye’de medyanın yazmadığı gerçekleri MEDYAGÜNDEM milletin gündemine getiriyor.

28 Şubat’a da farklı bir gözle bakmanızı sağlayacak bilgiler, aslında hiçbir şeyin göründüğü gibi olmadığının da çarpıcı kanıtı..

Maddeler halinde sıralıyoruz:

1- 5 Kasım 1997 tarihinde Kıbrıs’ta yapılan Toros-2 tatbikatında dönemin Kara Kuvvetleri Komutanı Komutanı Orgeneral Hüseyin Kıvrıkoğlu’na başarısız suikast girişiminde bulunuldu.  Bu Hüseyin Kıvrıkoğlu’nun Genelkurmay Başkanı olmasını engellemek için birinci girişimdi.

2- The New York Times’ın İstanbul’daki muhabiri Stephen Kinzer, 1998 yılının Haziran ayında, Yüksek Askeri Şura toplantısından 2 ay önce yazdığı bir haber yorumda “Hüseyin Kıvrıkoğlu’nun irtica konusunda diğer generallerden daha ılımlı bir çizgide durduğunu”,  “Kıvrıkoğlu’nun irtica ile mücadelede sertlik yanlısı generalleri tasfiye edeceğini” YAZDI. O tarihte ABD Başkanı demokrat Bill Clinton’dı. Bu Hüseyin Kıvrıkoğlu’nun Genelkurmay Başkanı olmasını engellemek için ikinci girişimdi.

3- Hüseyin Kıvrıkoğlu’na suikast başarılı olsaydı, Çevik Bir de Genelkurmay Başkanı olacaktı. Hüseyin Kıvrıkoğlu, 1999 yılındaki Yüksek Askeri Şura’da Çevik Bir’ i emekli etmeseydi, teamüllere göre yine 2002 yılında Genelkurmay Başkanı olacaktı. Hüseyin Kıvrıkoğlu sözde irtica ile mücadelede sertlik yanlısı generalleri ( Çevik Bir, Erol Özkasnak ve benzerlerini) tasfiye etti.

4- Amerikan The Wall Street Journal gazetesi, 10 Haziran 1997 günü yayınladığı haberde “Generaller Erbakan hükümetine 24 saat süre verdi” DEDİ.

5- 1997 yılının 13 Haziran tarihinde gerçekleşecek olan darbeyi o günün 1.Ordu Komutanı Hüseyin Kıvrıkoğlu ve 3.Ordu Komutanı Atilla ateş önlemişti.

6- 28 Şubat”ın etkili komutanlarından Güven Erkaya şöyle demişti:

“Bunların (Hükümetin) çekip gitmelerini sağlayacak tek yol, bunları korkutmaya devam etmektir”.

7- Stephen Kinzer’in 1998 yılının Haziran ayında Yüksek Askeri Şura toplantısından 2 ay önce yazdığı bir haber yorumda, “Hüseyin Kıvrıkoğlu’nun irtica konusunda diğer generallerden daha ılımlı bir çizgide durduğunu” söylemesi öncelikle Hüseyin Kıvrıkoğlu’nun emekliye sevk edilmesini sağlama; olmazsa Hüseyin Kıvrıkoğlu’nu farklı gösterip, üzerinde baskı oluşturup 28 Şubat’ın devam ettirmeye yönelik bir girişimdi.

8- Hüseyin Kıvrıkoğlu’nun “28 Şubat gerekirse bin yıl sürecek” sözü TSK’nın içerisine söylemiş ve kendisine yapılmış olan  “irtica konusunda diğer generallerden daha ılımlı bir çizgide durduğunu” yorumuna karşı söylenmiş konjonktürel bir sözdür.

9- Hüseyin Kıvrıkoğlu’nun Çevik Bir’i 1999 yılı askeri şurasında emekli edeceği anlaşılınca hem Çevik Bir’in emekliliğine engel olmak hem de Hüseyin Kıvrıkoğlu’nu 28 Şubat sürecine devam ettirmeye zorlamak için Yüksek Askeri Şura toplantısından 2 ay önce 18 Haziran 1999’da  Fethullah Gülen kaseti servis edildi.

10- The New York Times’ın İstanbul’daki muhabiri Stephen Kinzer’in “Hüseyin Kıvrıkoğlu’nun irtica konusunda diğer generallerden daha ılımlı bir çizgide durduğunu”,  “Kıvrıkoğlu’nun irtica ile mücadelede sertlik yanlısı generalleri tasfiye edeceğini” yazması 1998 yılının Haziran ayında Yüksek Askeri Şura toplantısından 2 ay öncedir,  Fethullah Gülen kasetinin servis edilmesi 18 Haziran 1999’da  Yüksek Askeri Şura toplantısından 2 ay öncedir. İkisi de zaman ayarlıdır…

11- Ahmet Taner Kışlalı 21 Ekim 1999 tarihinde öldürülmüştür. Hüseyin Kıvrıkoğlu yurt dışı gezisini yarıda bırakıp Türkiye’ye dönmüş ve bir daha aynı mahiyette cinayet olmamıştır.

12- Hüseyin Kıvrıkoğlu 28 Şubat 1997 tarihinde 1.Ordu Komutanıydı 28 Şubat darbesi sürecinde yer almamıştır, 13 Haziran 1997 tarihindeki sıcak darbeyi önleyen, Suriye ile Adana mutabakatını yapan, İran ile ilişkileri başlatan, Genelkurmay Başkanlığı döneminde Amerika ve İsrail’e gitmeyen, sözde Ermeni soykırım yasası gündeme gelince “Amerika dönsün kendi tarihine baksın” diyen kişidir.

13- 11 Mart 1998 tarihinde CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ara rejim uyarısı yaptı, ara rejim özlemi içerisindeki çevreleri ikaz ederek, “Cumhuriyet’e saygısızlık etmeyin diye” konuştu. Deniz Baykal’’ın bu konuşmayı Çevik Bir ile görüştükten sonra yaptığı iddia edildi.

14- Genelkurmay Başkanı İsmail Hakkı Karadayı’nın görev süresinin uzatılması gündeme getirildi bunun üzerine Genelkurmay, bu söylentilere 16 Mart 1998 günü sert bir yanıt verdi.

15- The New York Times gazetesinin Türkiye muhabiri Stephen Kinzer, 16 Mart 1997’de Çevik Bir ile yaptığı röportajı yayımladı. Kinzer, Çevik Bir’in “Genelkurmay Başkanı olma şansı yüksek” dedi.

16- Ertuğrul Özkök, 29 Mayıs 1998 tarihinde “28 Şubat ittifakı çözülüyor mu?“ başlıklı yazısında “28 Şubat’ta kurulan Cumhuriyetçi ittifak çözülüyor, Ama cumhuriyete yönelik tehlike henüz geçmiş değildir.’‘ diye yazdı.

17- The New York Times gazetesinin Türkiye muhabiri Stephen Kinzer, 19 Haziran 1998 tarihinde Çevik Bir’i destekleyen bir makale yayımladı.

18- İsmail Hakkı Karadayı’nın görev süresi uzatılacak, Hüseyin Kıvrıkoğlu tasfiye edilecek, Çevik Bir Genel Kurmay Başkanı yapılacak 28 Şubat süreci devam ettirilecekti.

19- İsmail Hakkı Karadayı’nın buradaki tavrı 28 Şubatçıların hesaplarını da bozdu.

Türk Milletinin bu gerçekleri öğrenme hakkı var bunu yapmak medyanın görevidir, ama sözde “yerli basın” büyük bir ihanet içindedir.

medyagundem.com

MEDYAGUNDEM

kivrik2

Feto emretti Kıvrıkoğlu yaptı

FETÖ elebaşı Gülen 28 Şubat’ta “Şükrü Paşa dedem” sözlerinin ardından dönemin Kara Kuvvetleri Komutanı Kıvrıkoğlu’nun …

28subat2

28 Şubat’ın utanç belgesi

Türkiye’yi dinsizleştirmek ve köklerinden uzaklaştırmak için başlatılan 28 Şubat postmodern darbesinin bir utanç belgesi daha …

altayli

Tarihin lanetlediği adam!

Merhum Necmettin Erbakan Başbakanlığındaki REFAH-YOL Hükümeti’nin düşmesine neden olan 28 Şubat darbesinin arkasındaki en büyük …

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir