Anasayfa / GENEL / Soner Efendi’nin büyük çelişkisi!
soner-erbakan

Soner Efendi’nin büyük çelişkisi!

Daha önce merhum Necmettin Erbakan hakkında ‘Hangi Erbakan’ adlı bir kitap kaleme alarak sert suçlamalar yönelten Soner Yalçın, Erbakan’la ilgili ikinci kitabını yazdı. Yalçın bu kez Erbakan’a methiyeler diziyor.

Soner Yalçın’ın yeniden Necmettin Erbakan aşkı depreşti. 90’lı yıllarda merhum Başbakan Prof. Dr. Necmettin Erbakan hakkında ‘Hangi Erbakan’ adında eleştirel bir kitap kaleme alan Yalçın, Necmettin Erbakan ile ilgili bu kez methiyeler içeren ikinci bir kitap yazdı. “Erbakan: Eziyet Edilerek Yalnızlığa Yükseltilen İnatçı Bir Siyasal Liderin Portresi” adındaki kitap, Kırmızı Kedi yayınlarından piyasaya çıktı.

Yalçın’ın “Hangi Erbakan” kitabından yıllar sonra neden Erbakan’a methiyeler içeren kitap yazması merak uyandırdı. Kitapta Yalçın, Necmettin Erbakan’a güzellemeler yapıyor.

Yalçın kitabında Erbakan’ı, “İnadın ve sabrın adıydı; felaketler onu yıkılmaz yaptı… Yaşamdaki en yüce ideali gerçekleştirdi; hep kendi olarak kaldı. Siyasi ve ahlaki bağımsızlığını sonuna kadar korudu… Bir siyasal inanç için acı çekmeyi, o inanç uğruna zulmetmeye yeğledi… Görüş ve hedefinden emindi; ülkesine ve insanına hep sadık kaldı…” şeklinde tarif ediyor.

GEÇMİŞTE BİR ‘HIRSIZ’ DEMEDİĞİ KALMIŞTI!

Erbakan’a böyle methiyeler düzen Soner Yalçın 90’lı yıllarda kaleme aldığı “Hangi Erbakan” kitabında merhum Başbakan Necmettin Erbakan’a sert suçlamalar yöneltmişti. Yalçın, Efendi-2 İsimli kitabında Erbakan’ın 1996’da iktidara gelmesinin Üzeyir Garih’in ve ABD’deki Yahudi lobisinin işi olduğunu yazmıştı. Yalçın “Hangi Erbakan” kitabında ayrıca Erbakan’ı ‘Masonların seçtiği Şeyhülislam’ ilan etmiş, tefecilerin gizli kasası olmakla suçlamıştı. Yalçın kitabında mal varlığını sıraladığı Erbakan’ın “2 milyon dolarlık villası, Mercedesleri, banka hesapları”ndan da bahsetmişti.

18 YIL ÖNCE YAZMAYA BAŞLAMIŞ SİLİVRİ’DE BİTİRMİŞ!

Soner Yalçın, kitabın yazım sürecini de verdiği röportajda anlattı. Soner Yalçın, “Erbakan: Eziyet Edilerek Yalnızlığa Yükseltilen İnatçı Bir Siyasal Liderin Portresi” adını verdiği kitabını Silivri Cezaevi’nde hazırladığını iddia etti. Kitabı ilk olarak 18 yıl önce yazmaya başladığını iddia eden Yalçın’ın muhalifi olduğu bir dönemde bu satırları yazmış olması inandırıcı gelmedi.

Röportajda, 18 yıl önce Binbaşı Ersever cinayetini yazdığı için aldığı ölüm tehdidi nedeniyle saklanmak zorunda kaldığını savunan Yalçın, “18 yıl önce, saklandığım yerde bu kitabı kaleme aldım. 18 yıl sonra, cezaevinde bu kitabın genişletilmiş halini yazdım. Cezaevinde bilgisayar, daktilo kullandırılmadı, yasaktı; bu sebeple elimle yazdım. 18 yıl önce saklandığım yerde ‘insanlar daktilo sesinden rahatsız olmasın’ diye geceleri elimle yazmıştım. Yıllar sonra ‘yazım tekniğim’ değişmedi; demek bu kitabın ‘kaderi’ buymuş!” ifadelerini kullanıyor.

AK PARTİLİLERE ERBAKAN ÜZERİNDEN GÖNDERME

Yalçın, Erbakan’ı yeniden kaleme almasını “Erbakan’la yolunu ayıran, eski öğrencileri; cumhurbaşkanı, başbakan, bakanlar, vs. televizyona çıkıp konuşmalar yapınca, kendimi Erbakan’a borçlu hissettim. Çünkü yalan söylüyorlardı; yollarının gerçekte neden ayrıldığını anlatmıyorlardı” şeklinde açıklıyor.

Öte yandan geçmişte Erbakan’a yapmadıklarını bırakmayanların ‘ulusalcı’ olarak anılan isimlerin eski Başbakan ve Milli Görüş’ün efsanevi lideri Necmettin Erbakan’ı bugün ‘halk kahramanı’ ilan etmeleri de şaşkınlıkla karşılandı. (haber 7)

MEDYAGUNDEM

tuncay2

FETÖ’nün siyasi ayağı CHP’den itiraf; Erbakan’ı FETÖ devirdi

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan’dan 28 Şubat postmodern darbesine ilişkin itiraf gibi bir açıklama geldi. …

soner-can

Siz ne tür bir alçaksınız?

Yeni Akit gazetesinde Ali Karahasanoğlu “Gurur duyun bu Cumhurbaşkanı’yla!” başlıklı yazısında, Soner Yalçın’ın Odatv’si ile …

soner2

Tescilli yalancı Soner!

Kıvanç Tatlıtuğ kazandığı tazminat davasını bağışlamaya karar verdi Yakışıklı oyuncu Kıvanç Tatlıtuğ, kendisi ve ailesi …

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir