28 Şubat soruşturmasında bu kez zenginler mercek altında. Savcılık, MASAK ve BDDK raporlarıyla, 500 kişiye dudak uçuklatan servetlerinin nereden geldiğini soracak.
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü 28 Şubat’ın sivil ayağına yönelik soruşturma kapsamında MASAK, BDDK ve Gelirler İdaresi Başkanlığı, dönemin zenginlerini mercek altına aldı. Yaklaşık iki yıl boyunca 10 kişilik bilirkişi heyeti, savcılığın talimatıyla 500 kişinin 17 yıllık gelir giderlerini araştırdı. Raporun bu ay sonunda soruşturma savcısına ulaşacağı öğrenildi. İncelemelerin ışığında dönemin komutanlarıyla sivil kişilerin 1997-2002 arasındaki borsadaki spekülasyonlarıyla bağlantısı araştırıldı. Araştırmada, darbeye destek veren bazı kişilerin, darbe sürecinde borsada işlem yaptığı tespitlerine ulaşıldığı öğrenildi. TBMM 28 Şubat Alt Komisyonu raporuna yansıyan verilere göre darbenin ekonomik yönü 300 milyar dolara ulaşıyor.
MEDYA AYAĞINA DA İNCELEME
Soruşturmada medya ayağı da inceleniyor. Dönemin yazılı basını taranarak, kimlerin nasıl ve hangi amaçla haber ve köşe yazısı yazdıkları çıkartıldı. 28 Şubat soruşturması TMK’ların kapatılmasıyla birlikte savcı Mustafa Bilgili’den Tekin Küçük’e verilmişti. (SABAH)
Kansız 28 Şubat Darbesi, Kanlı 12 Eylül Darbesinden daha da önemli olmalı, 17 Şubat Darbe girişiminde yani geçmiş aylarda, haftalarda, günlerde kısaca daha dün görev alan aktörlerin Kansız 28 Şubat Darbesinin de aktörleri olduğunun resmileştirecek bir dava yine bu aktörler tarafından 17 Şubat Darbe girişiminde darbe içinde darbeyle giderilmeye, yok edilmeye, vatandaşın gözünden Yargı ve Yargıçlar eliyle kaçırılmaya çalışıldı. Kansız 28 Şubat Darbesini daha da önemli hale getiren her devrin adamına dini motifler kullanılarak ihanet ettirilmesidir. Müslümanların içinde bir fitne ocağı gibi çalışan bu örgüt bugünde asli görevini yerine getirmenin gayreti içerisindedir. Aynı örgüt bu gün aynı sermaye kesimiyle canciğer görevlerinin başındadır.