Anasayfa / GENEL / Paralel şebekenin nasıl bir ihanet örgütünü gösteren haber!
savunma

Paralel şebekenin nasıl bir ihanet örgütünü gösteren haber!

Yeni Şafak’ın ortaya çıkardığı 64 kişilik dinleme listesi, paralel çetenin, dinlemeleri Türkiye’nin savunma sanayiinde önemli projelere imza attığı dönemde yaptığını ortaya koydu. Stratejik kurumlardaki isimlerin dinlenmesiyle, Türkiye’yi savunma liginde sınıf atlatacak milli tank, uçak, uydu, gemi, helikopter gibi büyük projelerin engellenmesi amaçlandı.

Paralel çetenin, özellikle İsrail’le askeri anlaşmalar iptal edilince, Aselsan, TÜBİTAK, TAİ gibi savunma sanayinin kalbi olan kuruluşları dinlemeye alması dikkatleri milli projelere çevirdi. Türkiye, insansız hava aracı ANKA, ATAK helikopteri, eğitim uçağı Hürkuş, uzun menzilli füze sistemi, milli gemi ve piyade tüfeği gibi yüz milyar doları geçen projeleri yürütüyor. Özellikle savunma sanayiinde dışa bağımlılığı azaltacak milyarlarca dolarlık projelerin dinlemelerle yabancı istihbarat servislerinin de elde edebileceği açık alanlar bıraktığı belirlendi. Bunun sonucunda da projelerin hayata geçirilmesi için uluslararası engellemeler yapıldı. Yerli sanayinin kurulmasının önü kesilerek, Türkiye’nin, başta İsrail olmak üzere yabancı ülkelere muhtaç edilmesi hedeflendi.

BAĞIMSIZ TÜRKİYE İSTENMİYOR

Türkiye’nin önümüzdeki 5 yılda hayata geçirmeyi hedeflediği yerli savunma sanayi projelerine bakıldığında sabote edilmesi için her yolun deneneceği bir süreç olduğu görülüyor. Savunma liginde sınıf atlatacak milli tank, milli uçak, milli uydu, milli gemi, milli helikopter gibi büyük projeler, kararlıkla devam ederken, Türkiye’nin bölgede liderlik iddiası artacak ve terörle mücadelede ordunun gücüne güç katılacak. Savunma Sanayii Müsteşarlığı’nın (SSM) hazırladığı stratejik plana göre milli tank Altay’ın ilk prototipi 2015 yılı sonunda tamamlanacak. Muharip gemi MİLGEM-S, ATAK helikopteri ve insansız hava aracı ANKA da envartere girmek için gün sayıyor.

SAVUNMADA İLK 10 MÜCADELESİ

SSM 2012-2016 Stratejik Planı’na göre, 2011 yılı itibariyle 280’in üzerinde proje yürütülüyor. Geçen yıl sözleşmesi imzalanmış projelerin toplam bedeli 27 milyar 301 milyon dolara ulaşıyor. Plana göre Türkiye’nin 5 yıl içinde savunma sanayiinde ilk 10 ülke arasına girmesi hedefleniyor. 2016’da savunma ve havacılık sanayii ihracatının 2 milyar dolara, cirosunun 8 milyar dolara ulaşması öngörülüyor.

Plana göre, 2016 yılına kadar tasarım ve geliştirme faaliyetlerini destekleyecek test ve sertifikasyon altyapısı da geliştirilecek. Bu amaçla Kara Araçları Test Merkezi, Yüksek Hızlı Rüzgar Tüneli, Hava Araçları Uçuş Test Alanı, Füze Sistemleri Test Alanı ve Uydu Montaj, Entegrasyon ve Test Merkezleri ile ilgili çalışmalar hayata geçirilecek.

Türkiye’nin kısa zaman içinde envanterine alacağı kendi olanaklarıyla yaptığı ATAK helikopteri, Efes-2014 Müşterek Fiili Atışlı Tatbikatı’na katıldı ve görevini başarıyla yerine getirdi.

İşte hedefteki yerli savunma

Beş yıl içinde ihracat ve tanıtım faaliyetlerinin koordinasyonu için Ortadoğu, Uzakdoğu, ABD, Kafkasya-Orta Asya, AB-NATO bölgelerinde savunma sanayii irtibat ofislerinin kurulmasının öngörüldüğü planda, savunma sanayii alanında yürütülen belli başlı büyük projeler ve bu projelerin tamamlanma tarihlerine de yer verildi. Projesine 2007’de başlanan üçüncü nesil ana muharebe tankı Altay’ın prototipi, 2015’de üretilmiş olacak.

– Türkiye’nin MİLGEM-S seri üretim projesi kapsamındaki ilk muharip gemisi de 2016 sonuna kadar Deniz Kuvvetleri Komutanlığı envanterine alınacak.

– ATAK helikopteri en kısa sürede, yerli genel maksat helikopterleri de 2016 yılı sonuna kadar envantere alınacak. 5 yıl içinde özgün hafif genel maksat helikopteri tasarımı da tamamlanacak.

– Türk mühendislerinin 5 yıl üzerinde çalışarak geliştirdiği milli piyade tüfeğinin seri üretimine bu yıl başlanacak.

– 2014 yılı sonuna kadar Jet Eğitim Uçağı ve Muharip Uçak konsept tasarımı tamamlanacak. TUSAŞ tarafından tasarlanan eğitim uçağı Hürkuş, 2015 yılı sonuna kadar envantere alınacak.

– Türk yapımı insansız hava aracı ANKA ve taktik insansız hava aracı, yıl sonuna kadar envantere girecek.

– Uzun Menzilli Tanksavar Füze Sistemi, Orta Menzilli Tanksavar silah Sistemi yakın zamanda envantere alınacak. Türkiye’nin füze teknolojisinde önemli bir aşaması olarak gösterilen aktif lazer güdümlü füzesi ‘CİRİT’, seri üretime alınarak 2013 yılı sonunda TSK envanterine girdi. ATAK Helikopterine entegre çalışmaları sürüyor. Alçak ve Orta İrtifa hava Savunma Füze sistemleri 2016 yılı sonuna kadar tasarlanacak.

– Stratejik plana göre radar gözlem uydusu geliştirilecek ve 2016 yılı sonuna kadar fırlatmaya hazır hale getirilecek.

– Yüksek güç ihtiyacı olan kara platformları için Milli Güç Grubu (motor ve transmisyon) geliştirilecek, 2016’da kritik tasarım (CDR) aşaması tamamlanacak. Türkiye kendi jet motorunun prototipini ise 2016 sonuna kadar üretecek.

KOBİ’ler görev alacak

Yerli bölgesel yolcu uçağı geliştirme faaliyetleri de takip edilecek ve bu faaliyetlere destek verilecek. Bu süreçte savunma sanayinde teknoloji tabanının geliştirilmesi yönünde proje ve faaliyetler yürütülürken ana yükleniciler, yan sanayi ve KOBİ’ler ile üniversite ve araştırma kuruluşları arasında etkin işbirliği kültürü oluşturulmasına yönelik her türlü çaba Savunma Sanayii Müsteşarlığı tarafından teşvik edilecek ve desteklenecek. Özellikle ana yüklenicilerin TÜBİTAK enstitüleri ve üniversiteler ile stratejik işbirliği anlaşmaları yapmaları teşvik edilecek. (YENİ ŞAFAK)

 

MEDYAGUNDEM

yargitay

Yargıtay önünde paralel şov!

FETÖ’cü savcı Muammer Akkaş’ın 25 Aralık darbe girişiminden sonra adliye önünde bildiri dağıtarak imza attığı …

bahceli6

“Paralel kurultaya kapımız kapalı”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yarın Çağrı Heyeti başkanlığında yapılacak olan Olağanüstü …

paralel-pol1

İçişleri Bakanlığı göreve!

İçişleri Bakanlığı’nın gözaltına alınan Fetullahçı terör örgütü militanlarınının gözaltındalarında özellikle nezarethanelerdeki kanun tanımaz davranışlarından haberi var mı? …

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir