Anasayfa / GENEL / Paralel çetenin yargıdan Sarıgül’ü kurtarma operasyonu!
sarigul-yargi

Paralel çetenin yargıdan Sarıgül’ü kurtarma operasyonu!

CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Sarıgül ile ilgili skandal bir gerçek ortaya çıktı. 

Sarıgül hakkında yapılan tüm şikayetlerin savcılık tarafından hep takipsizlikle sonuçlandığı belirtildi. 13 yıl boyunca açılan 104 soruşturmanın 100’ü takipsizlikle sonuçlanırken sadece 4 dosyadaki soruşturma halen devam etmekte.

CHP’nin 2004’de Sarıgül için hazırladığı ihraç dosyasına İçişleri Bakanlığı soruşturma izni verirken Danıştay 1. Dairesi’nin ‘soruşturmaya gerek yok’ yönünde karar vermesi üzerine Sarıgül hakkındaki dosya kapanmış oldu. Sarıgül hakkındaki dosyaların jet hızıyla kapanması ise soru işareti yarattı.

UYAP’TA 104 DOSYASI VAR
Şişli’nin eski belediye başkanı olan ve CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Sarıgül hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 2000 yılından bu yana başlattığı 104 soruşturmanın sadece 4’ünün devam ettiği ortaya çıktı. 2000 yılından bu yana hakkında UYAP’a kayıtlı 104 soruşturma bulunan Sarıgül ile ilgili 2’si Başsavcıvekili Ali Cengiz Hacıosmanoğlu’nda 2’si de 17 Aralık soruşturmasını yürüten savcı Ekrem Aydıner’de. Kalan 100 soruşturmaya ise hep takipsizlik verildi. 4483 sayılı kanuna göre kamu görevlileri hakkındaki önemli soruşturmaları yürütmekle Başsavcıvekillleri görevlidir. Başsavcıvekili Hacıosmanoğlu’nda olan iki soruşturma dosyasının 2013 tarihli olduğu, savcı Ekrem Aydıner’de olan soruşturmaların birinin 2010 diğerinin ise 2013 tarihli olduğu belirtildi. Soruşturmaların gerekçelerinin “Görevi ihmal, kaçak yapılaşmaya izin vermek ve imar kanuna muhalefet” olduğu öğrenildi.

TÜM SORUŞTURMALARDAN TAKİPSİZLİK ALDI
Sarıgül hakkında başlatılan hiçbir soruşturmanın davaya dönüştürülmemesi ve kapatılması dikkat çekti. İddiaya göre, soruşturmaları yürüten savcılar Sarıgül hakkında soruşturmayı derinleştirmek için 4483 sayılı memurlar ve diğer kamu görevlilerinin yargılanması hakkındaki kanun gereği İçişleri Bakanlığı’ndan izin istedi. Ancak Bakanlığın her seferinde bu taleplere red cevabı verdiği belirtildi. Savcıların da bunun üzerine Sarıgül hakkındaki soruşturmalara takipsizlik kararı verdiği kaydedildi. Bakanlığın izin verdiği tek soruşturmanın 2004 yılında CHP’lilerin Sarıgül hakkında hazırladığı ve Başbakan’ın açıkladığı rapordaki iddialarla ilgiliydi. Ancak gerekli iznin alındığı o soruşturma da Sarıgül’ün avukatları Danıştay’a itiraz etmiş ve itiraz kabul edilerek bakanlığın verdiği soruşturma izni iptal edilmişti. Böylece Sarıgül hakkında yargı yolunu açabilecek bu soruşturma dosyası kapanmıştı.

İDDİALARLA İLGİLİ SORUŞTURMAYA GEREK YOK KARARI
Danıştay 1.Dairesi soruşturulması talep edilen Sarıgül ve bazı bürokratların “Görevi ihmallerinin söz konusu olmadığını” belirten kararında şu ifadelere yer vermişti: “Ruhsatsız ve kaçak yapılarla ilgili olarak, belediye elemanlarınca yapı tatil tutanakları düzenlendiği, belediye başkanının konuyu encümene sevk etmesi üzerine imar parası cezası ve yıkma kararı verildiği, binaların tahliye edilmesinin Kaymakamlık’tan yazı ile istendiği. İnşaatın su ve elektrik hizmetlerinden yararlandırılmaması için bağlantıların kesilmesi hususunda İSKİ ve BEDAŞ’a duyuru yapıldığı, ilgililerin kaçak yapılarla ilgili yasal işlemlerin yerine getirilmesi kapsamında üzerine düşen hassasiyeti gösterdiği, iİsnat edilen eylemin hakkında hazırlık soruşturması yapılmasını gerektirecek nitelikte olmadığı sonucuna varılarak İçişleri Bakanlığı’nın soruşturma izni verilmesine ilişkin kararının kaldırılmasına.” O dönem Danıştay 1. Dairesi Başkanı Yılmaz Çimen; üyeler de Şahver kabal, Hüseyin Karakullukçu, Osman Alpak ve Abdullah Dörtlemez’di.

AVUKATI: DANIŞTAY BİZİ AKLADI
Mustafa Sarıgül’ün avukatı Murat Hazinedar, müvekkili hakkında sadece 2004’te Bakanlığın soruşturma izni verdiğini bununda Danıştay 1. Dairesi tarafından iptal edildiğini söyledi. Hazinedar, “Müvekkilim hakkında açılmış bir dava yok. Sadece 2004’te yasal bir süreç başlatılmak istendi. Ona da yaptığımız itiraz üzerine Danıştay tarafından soruşturmaya gerek olmadığına karar verilmiştir. Danıştay bizi aklamıştır” dedi.

İHRAÇ DOSYASI KABARIKTI
2004 yılında MYK Üyesi Mehmet Ali Özpolat, PM Üyesi İsmet Atalay ve İstanbul Milletvekili Sırrı Özbek’in hazırladığı 57 sayfalık raporda Sarıgül’e yönelik birbirinden çarpıcı iddialara yer verilmiş ve bu çerçevede hem Sarıgül’ün hem de Belediye Meclis Üyesi Bayram Özata’nın partiden ihraç edilmesi yönündeki istem MYK’ya sunulmuştu. MYK’nın rüşvet gerekçesiyle Yüksek Disiplin Kurulu’na gönderdiği Sarıgül kuruldaki oylamada ihraç edilemeyince Baykal “YDK üyelerine de rüşvet verdi” gerekçesiyle olağanüstü kurultaya gitmiş, ihraç ancak kurultaydan sonra yenilenmiş YDK tarafından gerçekleştirilebilmişti. Raporun “değerlendirme” ve “sonuç” bölümleri ile ayrıca yayımlanan “rüşvet belgeleri” kitapcığında ise toplam 40 binada imar yolsuzluğu yapıldığı tespitine yer verilerek birbirinden çarpıcı iddialar sıralanıyordu. (STAR GAZETESİ)

MEDYAGUNDEM

yargitay

Yargıtay önünde paralel şov!

FETÖ’cü savcı Muammer Akkaş’ın 25 Aralık darbe girişiminden sonra adliye önünde bildiri dağıtarak imza attığı …

bahceli6

“Paralel kurultaya kapımız kapalı”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yarın Çağrı Heyeti başkanlığında yapılacak olan Olağanüstü …

paralel-pol1

İçişleri Bakanlığı göreve!

İçişleri Bakanlığı’nın gözaltına alınan Fetullahçı terör örgütü militanlarınının gözaltındalarında özellikle nezarethanelerdeki kanun tanımaz davranışlarından haberi var mı? …

1 Yorum yapıldı

  1. Önemli olan kagit üzeri degil vicdandanda aklanmak.CHP hicbir zaman vicdanlarimizda aklanamayacak.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir