Twitter hesabına önceki gün Paris’te çektiği bu ‘keyifli’ pozunu koyan kişi Fatih Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Şerif Ali Tekalan… Gülen Örgütü’nün KPSS hırsızlığı için açılan soruşturmanın baş şüphelisi!
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 2010 KPSS sınavı ile ilgili soruşturma kapsamında, hafta başında ikinci kez düğmeye basmış ve 29 ilde eş zamanlı operasyon gerçekleşmişti. Operasyon kapsamında 78 kişilik bir gözaltı listesi olduğu belirtilmişti. Paralel örgütün lideri Fetullah Gülen ile birebir görüşen sayılı isimler arasında yer alan Fatih Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şerif Ali Tekalan arananlar listesinin başında. Operasyondan hemen önce yurdışına kaçtığı öğrenilen Tekalan’ın önceki gün Twitter hesabına koyduğu ‘Paris hatırası’ fotoğraflar ‘Yüzsüzlüğün bu kadarına da pes’ dedirtti.
Operasyon sırasında Avrupa ülkelerini gezdiği belirlenen Tekalan’ın önceki gün Fransa’nın başkenti Paris’te Eyfel Kulesi’ni arkasına alarak gülümseyen pozlar vermiş, Son döremin modası selfie (özçekim) yapmayı da ihmal etmeyen rektör büyük bir pişkinlikle fotoğrafları Twitter hesabından paylaşmış. KPPS usülsüzlüğüyle ilgili soruşturma dosyasında Tekalan’ın yaptığı telefon konuşmalarıyla ilgili HTS kayıtları da yer alıyor. KPSS soruşturmasının firarilerinden Prof. Dr. Tekalan’ın, dosyada ismi örgüt lideri olarak geçen ve soruları dağıtan birinci halka olarak nitelenen Turgut Özal Düşünce ve Hamle Derneği Genel Sekreteri Mehmet Hanefi Sözen ile sınav soruların çalındığı 2010’da 6 kez görüştüğü tespit edildi. Tekalan ayrıca, ikinci dalgada şüpheli olarak gözaltına alınan ÖSYM eski Genel Sekreteri Mehmet Altunay ile de 22 kez görüştüğü de HTS kayıtlarından tespit edilerek, soruşturma dosyasına eklendi.
555 MİLYONLUK TRANSFER
Soruşturma kapsamında mercek altına alınan paralel yapıyla bağlantılı okul, dershane ve dernek gibi 148 kuruluş arasındaki para transferi de dikkat çekti. Şüphelilerin kamu kurumlarına yerleşmeden önce çalıştıkları bu kuruluşlar arasındaki para transferlerinin 555 milyon 234 bin 517 TL olduğu belirtildi. Adliyeye sevk edilen şüpheli avukatlarının 155 polis hattını arayarak, “Savcı, müvekkilimi somut delile dayanmadan tutuklamaya sevk etti” iddiasını öne sürerek, soruşturma savcısı Yücel Erkman hakkında şikayette bulundu. 12 avukatın yaptığı şikayetlerin çıktısı alınarak soruşturma dosyasına eklendi.
HASTANEDEN RAPORLA KAÇIŞ
KPSS operasyonun ‘paralel maşa’ olarak kullanılan Fuatavni isimli Twitter hesabından ifşa edilmesinin hemen ardından, şüpheli listesinde adı bulunan hamile Sevil A. ve eşi Harun A. rapor almak için hastaneye gitti. Önce devlet hastanesine giden çift, buradan rapor alamayınca Turgut Özal Üniversitesi Hastanesi’ne gitti. Sevil A., hamileliğini gerekçe göstererek buradan rapor aldı. Daha sonra ise Harun A., eşini bir arkadaşına bırakarak, şehir dışına kaçtı. Önceki gün gelip teslim olan Harun A., eşinin doğum yapacağını belirtmesi üzerine serbest bırakıldı.
8’İNCİ SINIFA KADAR İNDİ
Öte yandan KPSS soruşturmasında ÖSYM’deki 17 hardiskte yapılan incelemede 8’inci sınıflar içn yapılan Seviye Belirleme Sınavı sorularının ÖSYM’de müdür Haydar Altunay’ın bilgisayarından çıktığı belirlendi.
3 ŞÜPHELİ DAHA YURTDIŞINDA…
KPSS soruşturması kapsamındaki operasyonun ikinci etabında 42 şüpheliden 17’si tutuklandı, 25’i ise adli kontrolle serbest bırakıldı. Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Yücel Erkman, 44 şüpheliden 2 kadını serbest bırakırken, 42’sini, “suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmak”, “kamu kurum ve kuruluşlarının zararına dolandırıcılık” ve “evrakta sahtecilik” suçlarından tutuklama talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk etti. Nöbetçi Ankara 1. Sulh Ceza Hakimliği, 17 kişinin tutuklanmasına, 25 kişinin ise adli kontrolle serbest bırakılmasına hükmetti. 20 Nisan Pazartesi düzenlenen operasyonlarda hakkında gözaltı istenen 78 kişiden 67’sine ulaşılabildi. Kayıp 11 şüpheliden biri rektör Tekalan olmak üzere 4’ünün yurt dışında olduğu tespit edildi. Operasyonun ilk etapla birlikte toplam tutuklu sayısı 49. Kayıp şüphelilerden 6’sı devlet kurumlarında memur olarak çalışıyordu.
(YÜKSEL TEMEL/SABAH)
kendisinin de nasıl prof. ünvanı aldığını biliyoruz herşeyleri yalan, dolan, satış, pazarlama.