30 ilde onbinlerce kişiyi dinlediği ortaya çıkan paralel örgütün, dinleme kararı için mahkemeleri nasıl yanılttığına dair belgelere STAR ulaştı. Resmi görünümlü belgelerde dinleme için kurulan kumpas da açıkça anlaşılıyor.
Adana, Mersin, Hatay ile birlikte tam 30 ilde onbinlerce kişiyi dinleyen paralel çeteye yönelik soruşturmalar sürerken STAR dinleme çetesinin mahkemleri yanıltarak nasıl dinleme kararı aldıklarını ispatlayan belgelere ulaştı. Adana’da Hakim ve Savcıların sahte isimle dinlenildiğinin ortaya çıkması üzerine başlatılan soruşturma kapsamında 9 polis önce tutuklanmış ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. Adana haklarında 41 sayfalık iddianame hazırlanan ve savcının tekrar tutuklanmaları yönünde karar verilmesini istediği 9 polisin hazırladığı resmi görünümülü sahte belgeler paralel kumpası tüm çıplaklığıyla gözler önüne seriyor.
Hakimler böyle dinlemiş
Paralel yapılanma, dinlemek istediği hakim ve savcı için önce “İletişime Müdahale Talep Formu” düzenliyor. Resmi olan bu belgede her şey kurallara göre işliyor. İletişime Müdahale talep formunda kimin niçin dinlenilmek istendiği ayrıntılı bir şekilde belirtiliyor. Dinlenecek kişilerin isimleri, soyisimleri ve TC kimlik numaraları açık bir şekilde yazılıyor. Buraya kadar herşey normal ve eksik bir şey görünmüyor. Ancak belirtilen ismin karşısına yazılan IMEI numaraları ise korkunç tezgah gizlenerek mükkemel bir şekilde uygulanıyor. Çünkü talep formunda isim soyisim, TC kimlik no’su yazılan ve hakkında her türlü bilgi verilen kişi ile karşısına dinlenilmesi istenen IMEI numarası arasında hiç bir bağ yok. Dinlenen IMEI numaralarının tamamı hakim, savcı veya emniyet amirlerine ait. Paralel yapı bununla kalmayarak, kimi hakim ve savcı için aldıkları 3 aylık dinleme sürelerini istedikleri gibi uzatmış.
6. ve 8. Ağır Ceza kararı
Paralel yapı bu yöntemlerle Adana 6. ve 8. Ağır Ceza Mahkemelerinden aldırdığı dinleme kararlarında da korkunç bir uygulamaya gitmiş. Mahkemeye sunulan dinleme talep formlarında hakim ve savcıları, PKK/KCK, El- Kaide veya organize suçlar kapsamında değerlendirmiş ve kararlar da bu şekilde alınmış.