Gezi Parkı olaylarında provokatif haberler yapan BBC’nin aklı Türkiye’de kaldı! İngiliz yayın kuruluşu şimdi de Amasya’daki ağaç eylemine merak saldı!
GEZİ olaylarının yıl dönümü olaysız geçti. Vatandaş, Batı medyası ve yerli işbirlikçilerinin eylem gazını yemedi! Ancak kaos lobisinin aklı hala Türkiye‘deydi. Şimdi de gözler Amasya‘ya çevrildi. Amasya’da geçen hafta İstasyon semtinde bir araya gelen bir grup genç, bölgedeki ağaçların akaryakıt istasyonu yapımı için kesilmesine tepki gösterdi.
Gençler, 137 ağaç için çalışmaya başlarken, sosyal paylaşım sitesi Twitter yine sahneye çıktı. Sanal alem üzerinden toplanan göstericiler, küçük bir Gezi Parkı oluşturdu. İngiliz yayın kuruluşu BBC ise bu fırsatı kaçırmadı.
KİRLİ ELLER İŞ BAŞINDA
BBC’nin İngiliz yayınında “#DirenAmasya, Türkiye’nin son Gezi Tarzı Protestosu” başlığı ile verilen haber, “Nedir şu Türkler ve ağaçlar meselesi. İstabul’daki Gezi Park ile ilgili huzursuzluktan bir yıla yakın bir süre sonra benzer bir hashtag protestosu Türkiye’de trend oluyor” sözleriyle başladı. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin etkisine de işaret eden BBC, “Böylece, elmaları ile ünlü Türkiye’nin kuzeyindeki kent, ülke çapında trend oldu” ifadesini kullandıktan sonra önümüzdeki birkaç gün İstanbul’daki üçüncü havaalanın inşaatının başlayacağını hatırlattı. “İki milyondan fazla ağaç kesilecek” denilen haberde bunun da yeni bir “siyasi hashtag dalgası”nı tetikleyebileceği iddia edildi. (TAKVİM)
Yıllardır içimde bir ukdedir. Tam fırsatı! Amasya’yı çok iyi bilirim. Amasya Niksar karayolu üzerinde Amasya’ya yaklaşık 15-20 km uzaklıkta tabelası dahi olmayan ne idiğü belirsiz, sessiz sedasız çalışan Fransızlara ait bir ‘MAYA’ fabrikası vardır. Sanki o canım Yeşilırmağı yok etmek üzere özelikle hususi olarak ırmağa sıfır yerleştirmiş bu fabrikanın acilen kapatılması lazımdır. İnanılmaz bir çevre faciası oluşturan bu fabrika Yeşilırmak’ı 24 saat maya atığı bırakmakta olup, ırmaktaki balıkların bile genetik yapısını bozduğunu bizzat gözlerimle gördüm. Tutulan balıklar, balık demeye milyon şahit dedirttirecek cinsten olup, hilkat garibesi gibi olduğuna yemin ederim.
Bu fabrikanın yakınlarında HES çalışması da yapılmakta olup, fabrika tarafından bu HES inşaatının da zamanında engellenmeye çalışıldığı söylenmektedir. Engelleme sebebi olarak; ırmak tarafından taşınan maya atıklarının suyun azalmasıyla birlikte taşınamayacağı, yok edilemeyeceği endişesinden kaynaklanmaktadır. Arıtma tesisi olduğu iddia edilse de inanılmaz bir çevre faciasına sebebiyet veren bu fabrikanın atıklarının tespit edilmesi 10 dakikalık bir iş olduğunu, eğer yalan çıkarsa bir daha burada yorum yazmayacağıma yemin ediyorum. Yeter ki fabrikanın karşısındaki tarafa geçilip lağımı takip edilsin.
Şimdi Amasya’da BBC’nin puştluğu, ibneliğiyle gaza gelmiş sözüm ona çevrecilere sesleniyorum; Amasya Niksar karayolu üzerindeki Fransızlara ait o ne idiğü belirsiz fabrikanın önüne gidip eylem yapında görelim. Eylemlerinizle o ne idiğü belirsiz fabrikayı kapatırında görelim.
Devletin yetkililerini göreve davet ediyorum. Bu yorumum aynı zaman da bir ihbardır. Konun da takipçisiyim.