Fethullah Gülen hareketi Peygamber Efendimiz’i Türkçe Olimpiyatları ve Twitter mesajlarından sonra dizide de suiistimal etti. STV’de yayınlanan Şefkat Tepe dizisinin son bölümünde Peygamber, gökten ışık hüzmesi içinde indirilip bir kamyonete bindirildi.
Fethullah Gülen’e bağlı hareketin mensupları, Peygamber Efendimiz’i Türkçe Olimpiyatları ve Twitter operasyonundan sonra dizilerinde de suiistimal etti. STV’de yayınlanan Şefkat Tepe dizisinin 166. bölümünde, Hz. Peygamber, gökten ışık hüzmesi içinde indirilip bir kamyonete bindirildi. Yenisafak.com.tr’nin Facebook ve Twitter sayfasında binlerce okurun eleştiri yağmuruna tuttuğu sahne için görüştüğümüz mutasavvıf Ömer Tuğrul İnançer, yapılanın büyük bir terbiyesizlik olduğunu kaydetti. Gülen, bir konuşmasında Peygamber Efendimiz’in Türkçe Olimpiyatları’nı teşrif ettiğini iddia etmişti. Geçtiğimiz günlerde internete düşen bir telefon kaydında ise dershanelerin dönüştürülmesinden sonra Gülen cemaatinin sosyal medyada başlattığı kampanyalara Peygamber Efendimiz’i alet ettiği ortaya çıkmıştı. Telefondaki şahıs, Gülen’e, Efendimiz’in rüyalara girerek ‘Twitlerin iki katına çıkarılmasını söylediğini’ iletiyor, Gülen de ‘Öyle yapın’ diye talimat veriyordu.
BU NE BENCİLLİK!
Dizide Peygamberimiz’e yapılan saygısızlığa tepki gösteren İnançer, ‘Burada ‘Allah Resulü teşrif edecek’ demek büyük terbiyesizliktir. Efendimiz teşrif etmez. Ancak ruhaniyeti teşrif eder. Resulullah, nerede ne zaman ismi zikredilse ruhaniyeti teşrif eder. Mutlaka cevap verir. Her namazdan sonra salavat okuyoruz. Cevap vermeseydi 1450 yıldır salavat okunmazdı’ dedi. İnançer şöyle konuştu:
‘Sadece onların yaptığı işlere teşrif ediyor zaten Efendimiz. Sadece onların dizilerine, sadece onların yaptıklarına teşrif ediyor. Bu ne benlik, bencilliktir. Efendimiz’i muhasara altına almak büyük terbiyesizliktir. Bakın, Efendimiz’den bahsederken, günlük kendi aramızda konuşur gibi konuşmak, onu öyle bir ortama sokmak Hucurat Suresi’ne muhaliftir.’
Yaşananlara tepki gösteren Tarihçi-Yazar Hümeyra Şahin ise Peygamberimiz’i görsel alana aktarırken ‘kırmızı çizgilerin korunması gerektiğini’ vurguladı. Şahin, ‘O’nu temsil eden bir şekil ya da görsel imge tasavvuru sığlaştırır. Efendimiz’in hayatının konjonktürel, popüler, cemaatsel ve ideolojik söylemlerden uzak Kur’an ve Sünnet merkezli ele alınması gerekir. Bu dini sorumluluğumuzdur’ diye konuştu. (YENİ ŞAFAK)