Yeni Şafak, Adana’da telekulakçı beş polis ile MİT TIR’larına baskında görev alan jandarmaların şüpheli tahliyesini aydınlatacak detaya ulaştı. TIR olayından sonra görevden alınan iki polis müdürü, karardan önce Hakim Hüseyin Bolat’ı ziyaret etti.
Adana’da telekulak soruşturmasında tutuklanan 5 polisi ve MİT TIR’larında arama yapan iki jandarmayı serbest bırakan Hakim Hacı Hüseyin Bolat’ın, MİT TIR’larına yönelik operasyonun ardından görev yerleri değiştirilen iki polis müdürü ile tahliye kararı öncesinde görüştüğü ortaya çıktı. Hakim Bolat’ın tahliye kararı öncesi görüştüğü isimler oldukça ilginç. Bolat’ın görüştüğü Halil Dağ ve Erhan Yıldırım ikilisi, Suriyeli Türkmenlere yardım götüren MİT TIR’larına yönelik operasyonun ardından Adana Polis Okulu’na atandı. Halil Dağ, Adana Polis Okulu’na atanmadan önce Güvenlik Şube Müdür Yardımcılığı görevini yürütüyordu. Erhan Yıldırım ise Asayiş Şube Müdür Yardımcılığı görevindeydi. Tahliye kararı sonra yaptığı açıklamalarda paralel yapı ve cemaat ile bir bağlantısının olmadığını ileri süren Hakim Bolat’ın, kararlarını verirken tehdit edilip edilmediği ya da şantaja uğrayıp uğramadığı bilinmiyor. Tahliye kararı öncesi biri aynı soruşturmada gözaltına alınan iki polis müdürü ile görüşmesi bu yöndeki şüpheleri pekiştirdi.
‘PARALELDİ ÜÇGENDİ, DEMİRDEN KORKMAM’
Hakim Bolat, tahliye sonrası yaptığı açıklamalarda, ‘Hakimler, kararıyla konuşur. Ben de bunu yaptım. Kararımı verdim, dosya da benden çıktı. Beğenen lehinde konuşur, beğenmeyen aleyhinde konuşur. Ben de bunu dedim, ağzı olan da konuşur. Büzmek gibi bir görevim de yok, yetkim de yok, imkanım da yok. Paraleldi, üçgendi, yamuktu bunu bilmem. Onunla ilgili (cemaat) yedi sülalemde bir tane bulsunlar, mesleği de bırakırım, memleketi de terk ederim. Demirden korkan trene binmez. Kuştan korkan darı ekmez. Şimdiye kadar Muş, Tunceli, Şanlıurfa, Hakkari, Manisa’da görev yaptım. Nereye görev verirlerse gideriz’ ifadelerini kullanmıştı. Adana’da başta vali olmak üzere birçok üst düzey bürokrat, hakim ve savcının paralel şebeke tarafından yasadışı dinlenildiği ortaya çıkmıştı. Tahliye kararlarına imza atan Hakim Hasan Bolat’ın bu dinleme listelerinde yeralmaması ise dikkat çekici bulundu. (YENİ ŞAFAK)
Kendine tezat tırışkadan nameler okumuş, yakında kenef çukuru patladığında ki koku için şimdiden gaz maskelerini hazırlamakta fayda var.
‘Hakimler, kararıyla konuşur. Ben de bunu yaptım. Kararımı verdim, dosya da benden çıktı. Beğenen lehinde konuşur, beğenmeyen aleyhinde konuşur. diyen hakimin kararını beğenmedim. Nedeni de; hukuk normlardan oluşur. İnsanı göz kulak algısıyla hareket ettirecek beğenme veya beğenmeme gibi sübjektif ögelerin hukukta yeri yoktur. O nedenle ifadelerinin hukukta yeri olmadığı gibi, bir hukukçunun sarf edeceği ifadeler de olmadığından dolayı kararının da isabetsiz bir karar olmasından dolayı aleyhinde konuşuyorum. Ağzı olan herkes konuşur, fakat-lakin hukukçu hukuku konuşturur, bazıları gibi büzülecek yerinden konuşmamalıdır.