Cumhurbaşkanlığı seçimleri sırasında Gülen Cemaati’nin medya patronu Akın İpek’in siyanürlü altın aranan madenlerine karşı çıkan Bergamalı köylülere sahip çıkıp “direniş çağrısı” yapan Selahattin Demirtaş, dün Bugün gazetesine verdiği röportajda bu sözünden döndü. Demirtaş, ‘patronun’ madenlerine yapılan kontrol ve kesilen cezaları eleştirip, “bunu bizim vicdanımız kaldırmaz, kabul edemeyiz” dedi.
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Gülen cemaatinin en Kürt düşmanı gazetesi olarak nitelenen Bugün’e verdiği röportajla dikkatleri üzerine çekti.
Çözüm süreci konusunda hükümeti gazeteye şikayet eden Demirtaş, cumhurbaşkanlığı seçimleri sırasında altın madenlerine direnen köylüleri savunmasını unutup, Bugün Gazetesi’nin sahibi olan Akın İpek’in altın madenlerine sahip çıktı.
Altın madenlerine geçici faaliyet belgesi verilmemesi ile ilgili “Hükümet idari uygulamalarda eşit ve adil davranmalı, ideolojik, partizanca davranmamalı. Bir işverene sırf cemaate yakın olduğu için haksızlık yapılırsa bunu bizim vicdanımız kaldırmaz, kabul edemeyiz” diyen Demirtaş, Cumhurbaşkanlığı seçimleri sırasında ise çok farklı bir tutum ortaya koymuştu.
Demirtaş “Bergama köylülerinin siyanürlü altın madenlerine karşı direnmesinden bugüne doğa katliamları ülke gündeminden düşmüyor” diyerek Akın İpek’in altın madenine karşı direnen Bergamalı köylüleri överek şunları söylemişti:
“Karnımızı doyuran toprak, kanımızı temizleyen hava, yaşamın kaynağı su ve bu dünyayı paylaştığımız diğer türler: Bugün bunların hepsi için direnmeyi göze alamayanların demokrasiden, adaletten ve insanlık için bir gelecekten bahsetmesine imkan yoktur.”
Demirtaş’ın “patron” detayına Yeni Şafak yazarı Hilal Kaplan da dikkat çekti. Kaplan bugünkü “Demirtaş Gülenci olsaydı, neyi farklı söylerdi?” başlıklı yazısında “Demirtaş’ın çözüm süreci hususunda hükümeti Bugün’e şikâyet etmesi, İslâmcı bir aydının dindarların hakları hususunda hükümeti Sözcü’ye şikâyet etmesi gibi bir şey. Ancak röportajın bağlam olarak ironisinin yanı sıra, dikkatimi en çok Demirtaş’ın Bugün gazetesinin sahibi olan Akın İpek’in altın madenlerine sahip çıkması çekti” yorumunu yaptı.
(YENİ ŞAFAK)
6-7 ekim öncesi Selahattin Demirtaş 45 günlüğüne ortadan kaybolup amerikada ortaya çıkmıştı. Belli ki orada Selo-Feto kanka olmuşlar. Yaşasın C.F.R. kardeşligi.
Kobani protestoları sırasında çapulcuların diğer bankaların atmlerini tahrip ederken bunların bankasına dokunmaması ve paralel polislerin kenarda duran park halindeki aracı panzerle yanmakta olan araca doğru itmesi aralarındaki ortaklığı yeteri kadar ortaya koyuyor.
Ruhunu şeytana satanların yanlış yapma korkusu olmuyor.