28 Şubat Soruşturması’nı yürüten savcıya ulaşan belgeler arasında postmodern darbe çalışmalarına destek veren sivillerin listesi de yer alıyor. 108 sayfalık belgede her işbirlikçinin şahsi bilgileri de tek tek sıralanıyor.
Sağlıklı ve somut bilgiler veriyor
ANKARA Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen 28 Şubat soruşturması kapsamında ortaya çıkan skandal belgeler “post-modern darbe”nin sivil ayağını deşifre etti. Genelkurmay Karargahı’nın Batı Çalışma Grubu (BÇG) eliyle yürüttüğü çalışmalar arasında darbeci ekiple beraber çalışan sivillerin isimleri yer alıyor. 28 Şubat sürecinde Batı Çalışma Grubu (BÇG) eliyle yürüttüğü çalışmalar arasından post modern darbeye destek veren sivillerin isimleri de belirlendi. Soruşturma kapsamında savcılığa ulaşan 108 sayfalık gizli belgeler arasında sürece yardım edenlerin listesi yeralıyor. Listelerde bu isimlerin; mesleği, dini, mezhebi, iş yerleri, askerlik durumu, siyasi tutumu, güvenirliliği ve bu kişiler hakkındaki kanaatlar yer alıyor.
Gazeteci de var, züccaciyeci de
BÇG, post modern darbeye yardım eden ve süreçte yararlanılacak isimleri tespit ederken, bu kişilerden “personel” diye söz ediliyor. Formlarda “Personelin Kimliği”, “Personelin Şahsi Durumu”, “Personel Hakkında Tespit Edilen Diğer Hususlar” ve “Personel İle Temas Notları” gibi unsurlar bulunuyor. Personelin Kimliği, bölümü kullanılan şahsın kimlik bilgilerinin yanı sıra ‘etnik kökeni’ ve ‘mezhebi’ ile ilgili kısımlardan oluşuyor. BÇG’ye hizmet edecek olan şahısların meslekleri ise şöyle: Gazeteci, avukat, memur, kaymakam, inşaat mühendisi, otobüs işletmecisi, ithalatçı, emekli subay, gazeteci, otel işletmecisi, Milli Eğitim Müdürlüğü personeli, kuyumcu, matbaacı, demirci, sigorta acenta işletmecisi, züccaciye, restaurant işletmecisi, galerici, taşeron, fuarcılık, doktor, …
28 Şubat soruşturmasını yürüten
Savcı Mustafa Bilgili’ye ulaşan belgeler arasında dernek, vakıf fişlemeleri de yer aldı. Belgelere göre BÇG koordinesinde jandarmanın ülke genelinde 4 bin 93 adet vakıf, dernek, yurt, dershane ve okulları fişlediği ortaya çıktı.
Savcılığın elinde bulunan isim listesindeki örnek formlardan Ümit Zileli hakkında olana STAR ulaştı. BÇG’nin ‘faydalanılabilir eleman’ formuna göre gazeteci Zileli’nin İşçi Partili olması ve Anayasa Mahkemesi eski Başkanı Yekta Göngör Özden’le yakın ilişki içinde olması BÇG’ye hizmeti için önemli olabileceği vurgulanıyor. Zileli’nin ülke yararı açısından elinden gelen bütün gayreti göstereceği belirtilirken sağlıklı ve somut bilgiler verdiğine yer veriliyor. Makam ve mevki hırsının olduğu dikkat çekilirken İrticai ve misyoner faaliyetlerinde kullanılabileceği aktarılıyor.