KPSS’de son dakika 3. dalga operasyon… Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 19 ilde 44 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.
KPSS’deki usûlsüzlük iddialarıyla ilgili soruşturma kapsamında haklarında gözaltı kararı olan 44 kişiden 25’i gözaltına alındı, 19 kişi aranıyor.
2010 Kamu Personeli Seçme Sınavı’ndaki (KPSS) usûlsüzlük iddialarıyla ilgili yürütülen soruşturmada, Ankara merkezli 19 ilde yeni bir operasyon başlatıldı. 44 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Bunlardan 25’i gözaltına alınırken 19 kişi aranıyor.
İstanbul’da haklarında gözaltı kararı verilen 7 eğitim idarecisi ve öğretmenden 6’sı, Çanakkale’de 1 öğretmen, Eskişehir’de 1 öğretmen, Erzurum’da 1 öğretmen, Samsun’un Kavak ilçesindeki bir lisede dört yıldır tarih öğretmenliği yapan 1 kişi, Sakarya’da 1 öğretmen, Giresun’da 1 ilkokul öğretmeni, Kastamonu’da 1, Şanlırfa’da 1, Gaziantep’te 1, Kocaeli’de de 6 kişi gözaltına alındı.
İstanbul’da 1, Van’da 2, Kayseri’de 1, Erzurum’da 3, Kocaeli’de ise 1 kişi halen aranıyor.
Ankara dışındaki illerde gözaltına alınanlar işlemleri tamamlanınca Ankara’ya sevk edilecek.
Operasyon kapsamında Ankara’da 8, İstanbul ve Kocaeli’nde 7’şer, Erzurum’da 4, Gaziantep’te 3, Van’da 2, Antalya, Bursa, Çanakkale, Denizli, Eskişehir, Giresun, Hatay, Kastamonu, Kayseri, Mardin, Sakarya, Samsun ve Şanlıurfa’da ise 1’er kişi hakkında gözaltı kararı var.
Yakalama kararı talimatını, Ankara Cumhuriyet Savcısı Yücel Erkman verdi. Şüpheliler, “suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmak”, “resmi belgede sahtecilik”, “kamu kurum ve kuruluşlarının zararına dolandırıcılık”, “suç delillerini yok etmek ve görevi kötüye kullanmak” ile suçlanıyor.
“Fuat Avni’ye sızdırıldı” iddiası ve soruşturma
Operasyon devam ederken bir de Emniyet tarafından idari soruşturma kararı alındı. Emniyet kaynaklarından, Fethullah Gülen Cemaati’ne yakınlığıyla bilinen “Fuat Avni” adlı Twitter hesabına operasyon bilgilerinin sızdırıldığı iddiasıyla idari soruşturma başlatıldı. Operasyona ait bilgiler Ulusal Yargı Ağı Bilişim Sistemi’ne (UYAP) yüklenmedi.
Ayrıca Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı da, operasyon hakkında geçtiğimiz günlerde açıklama yapan “Fuat Avni” hesabına, “soruşturmanın gizliliğini ihlâl” ve “örgüte yardım” ettiği gerekçesiyle soruşturma başlattı.
“Fuat Avni” adlı Twitter hesabı, Hükümet’in Gülen Cemaati’ni “parallel yapı” ilan ettiği dönemde ortaya çıktı. O tarihten bu yana başta Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan olmak üzere hükümet politikalarını hedef alan ve Cemaat’e yönelik operasyonların eleştirildiği hesabın sahip ya da sahiplerinin kim olduğu bilinmiyor. Hesapla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu’nda devam eden soruşturma var.
19 sene kamuda çalıştım eğitimli bir insan olmama rağmen mevcut kadromdan öteye ilerleyemedim. Bu fetö nün militanları çalıntı sorularla bir günde ben ve benim gibi binlerce kamu çalışanının amiri pozisyonunda işe alındılar bu pek çoğumuzun onuruna dokundu kimi arkadaşım bu nedenle en verimli yaşlarında erken emekliliğini istedi benim sürem dolmadığı için 19 senemi çöpe atıp istifa ettim. iki dünyada da elim yakanızda pislikler. Betr olun İnşallah!