Gülen Örgütü’nün ‘Fakir öğrencilere burs veren hayırseverlere operasyon yapılıyor’ propagandası çöktü. Eskişehir’deki soruşturmada, Bank Asya’da hesabı bulunan ancak örgütle bir bağlantısı olmayan öğrencilerin tespit edilip adlarına sahte imzalı burs başvuru dilekçeleri yazıldığı ortaya çıktı.
Eskişehir’de Fetullah Gülen Örgütü’ne yönelik yapılan operasyonda güvenlik güçlerinin ulaştığı detaylar şok etti. Emniyet güçlerinin operasyonuyla paralel yapının dejenformasyon amaçlı kullandığı “Fakir öğrencilere burs veren hayırseverlere operasyon yapılıyor” söylentisi de çöktü. Paralel Yapı’nın “Öğrenci bursu” adı altında topladığı paraların örgüt yönetimi tarafından çeşitli yöntemlerle çalınıp terör örgütüne kaynak olarak aktarıldığı ortaya çıktı.
TEK SUÇU BANK ASYA’DAN HESAP AÇTIRMAK
Korkunç gerçek, paralel örgüte ait adres ve derneklerde yapılan aramalarda ele geçirilen bursiyer listelerinde yapılan detaylı incelemelerle aydınlatıldı. Bir dernekte ele geçirilen bursiyer listesinde, hakkında 500 TL burs verildiği notu düşülen ve bir dönem Gülen Örgütü kontrolündeki Bank Asya hesabından 500’er TL’lik para hareketi saptanan bir öğrenci, polis tarafından alınan ifadesinde herhangi bir yerden burs almadığını belirtti.
HESABINI KULLANDILAR
Söz konusu öğrenci ifadesinde, “Aynı okulda okuduğum bir öğrenci bana ‘Bank Asya hesabın var mı’ diye sordu. Üniversite ortamında babası veya akrabaları para gönderecekleri kişinin arkadaşlarına ait hesaplara da gönderir. İnsanlar birbirlerine yardımcı olmak için bunu kabul eder. Ben de kendisine yardımcı olmak maksadıyla başka birisinin hesabıma gönderdiği aylık 500 TL’yi çekerek kendisine verdim. Herhangi bir yerden burs almadım” dedi.
SAHTE İMZALI BAŞVURU
Polis bunun üzerine, burs başvuru formlarında detaylı inceleme yaptı. İncelemede, Bank Asya’da hasabı olan ancak örgütle bir bağı bulunmayan öğrenciler adına sahte burs başvuru formları düzenlendiği ve formlara mağdur öğrenciler adına sahte imzalar atıldığı tespit edildi. Adına sahte imzalı dilekçe yazılan Ş.A isimli başka bir öğrenci ise “Benim adıma kim bu şekilde sahte dilekçe yazdı bilmiyorum. Bu şahsın imzamı nasıl kopyaladığına ilişkin bir bilgi sahibi değilim. Söz konusu dernekten kesinlikle burs almadım” şeklinde konuştu.
İmzalar incelenince ortaya çıktı
Konunun detaylarıyla aydınlatılması için sahte oldukları iddia edilen imzaların sahiplerinin el örnekleri alındığı ve bu örneklerin Ankara Kriminal Polis Laboratuvarı’nda ayrıntılı şekilde incelendiği öğrenildi. İncelemenin ardından düzenlenen uzmanlık raporu da şok gerçeği belgeledi. Raporun sonuç bölümünde, ‘Dilekçe üzerine atılı bulunan imzanın, mevcut huzurda alınmış mukayese imzalarına koyasen Ş.A elinden çıktığını gösterir nitelikte kaligrafik bir bulgu tespit edilemedi’ ifadeleri yer aldı.
(YENİ ŞAFAK)