FETÖ’cü Hanım Büşra Erdal’ın savunmasında tweetleri ile ilgili “yaptıklarımın gazetecilikle alakası yok” dediği ortaya çıktı.
FETÖ’cü Hanım Büşra Erdal’ın savunmasında tweetleri ile ilgili “yaptıklarımın gazetecilikle alakası yok” dediği ortaya çıktı.
Cemaat’in darbe girişimi soruşturmasında gözaltına alınıp adliyeye sevk edilen 21 gazeteciden 17’si tutuklandı. Nazlı Ilıcak ve Hanım Büşra Erdalda tutuklanan isimler arasında yer aldı.
Hanım Büşra Erdal kamuoyunda tartışma konusu olan tweetleri için de özür dileyerek gazetecilikle ilgisinin olmadığını itiraf etti.
“YAPTIKLARIMIN GAZETECİLİKLE İLGİSİ YOK”
Hanım Büşra Erdal mahkemedeki savunmasında suçlamayı kabul etmezken, savcılık ifadesini tekrarladı. Mahkeme heyeti, Erdal’a, Ergenekon ve Balyoz davaları döneminde attığı “Twitterda promosyon zamanı! Her 500. takipçime bir günlük Silivri’de konaklama, mahkemeyi gezme, duruşma izleme, sabah kahvaltı, öğle yemeği (;”tweetlerini de sordu.
Erdal, “Evet bu tweetleri ben attım, bunun bir hata olduğunun ve gazetecilikle ilgi ve alakası olmadığının bilincindeyim, ayrıca muhataplarımdan da Twitter’da özür diledim”ifadelerini kullandı.
Cemaat’e ait Yamanlar Lisesi’nde okumasına ilişkin de konuşan Erdal, “Ben söz konusu okula kaydolduğumda o yapıya ait olduğunu bilmiyordum, ailem de bilmiyordu” diye konuştu.
4 GAZETECİ SERBEST
Gazeteciler Bülent Mumay ve Mehmet Gündem adli kontrol şartı görülmeksizin serbest bırakılırken; Arda Akın ve Yakup Sağlam adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
SİLAHLI TERÖR ÖRGÜTÜ ÜYELİĞİNDEN TUTUKLANDILAR
Mahkemece sorguları tamamlanan Nazlı Ilıcak, Bayram Kaya, Haşim Söylemez, Seyit Kılıç, Emre Soncan, Cuma Ulus, Büşra Erdal, Habip Güler, Ufuk Şanlı, Yakup Çetin, Erkan Acar,Ali Akkuş, Abdullah Kılıç, Cihan Acar, Bünyamin Köseli, Azmi Kalyoncu ve Hüseyin Aydın’ın “Silahlı terör örgütü üyeliği” suçundan tutuklanmalarına karar verildi.