MİT’ten İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilen yazıda, ”Radikal Tahşiye Grubu” veya ”Radikal Mehmet Doğan Grubu” adı altında herhangi bir örgüte dair tespitin bulunmadığı bildirildi. Böylece FETÖ medyasında “MİT’in Tahşiye raporu” diye ortaya atılan belge de sahte çıktı.
Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) tarafından, Paralel Devlet Yapılanması’nın (PDY) ”Tahşiyecilere kumpas” kurduğu iddiasıyla, 33 sanığın yargılandığı davaya bakan mahkemeye gönderilen yazıda, ”Radikal Tahşiye Grubu”, ”El Kaide yanlısı Radikal Mehmet Doğan Grubu” veya ”Radikal Mehmet Doğan Grubu” adı altında herhangi bir örgüt veya silahlı terör örgütüne dair tespitin bulunmadığı bildirildi.
FETÖ gazetesi Zaman’da o sahte rapor şöyle yayınlandı:
İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nce, ”Radikal Tahşiye Grubu”, ”El Kaide yanlısı Radikal Mehmet Doğan Grubu” veya ”Radikal Mehmet Doğan Grubu” adı altında herhangi bir örgüt veya silahlı terör örgütünün olup olmadığı, var ise El Kaide terör örgütü ile bağlantısının bulunup bulunmadığı, 3 Aralık 2008 tarihi öncesinde veya sonrasında herhangi bir istihbari bilgi veya çalışmanın yürütülüp yürütülmediği hususlarının sorulması için MİT’e gönderilen yazıya cevap geldi.
Mahkemeye dün ulaşan yazıda, talep edilenlere ilişkin Müsteşarlık kayıtlarında araştırmanın yapıldığı belirtildi. Yazıda, ”Radikal Tahşiye Grubu”, ”El Kaide yanlısı Radikal Mehmet Doğan Grubu” veya ”Radikal Mehmet Doğan Grubu” adı altında herhangi bir örgüt veya silahlı terör örgütüne dair tespitin bulunmadığı belirtildi.
Yazıda, ”Tahşiye Grubu” veya ”Mehmet Doğan Grubu” isimli dini motifli yapılanma hakkında Müsteşarlığın faaliyet konuları kapsamında, teşkilat usul, prensip ve teknikleri kullanılarak yürütülen çalışmalar esnasında; Mehmet Doğan’ın kaleme aldığı ”Esrarname” adlı kitapta ayet, hadis ve Risale-i Nur’lardan alıntılarla yaptığı şerhlerde ”Şuayp Bin Salih” olarak adlandırdığı Usame Bin Ladin’i ”mehdinin komutanı”, El Kaide’yi ise ”mehdinin askerleri” olarak izah ettiği yönünde istihbari bilginin elde edildiği ancak söylem bazında dile getirdiği söz konusu bilginin şiddete veya silahlı teşkilatlanmaya dönüştürüldüğüne dair bir tespitin olmadığı bildirildi.
Yazıda, ”Söz konusu gruba yönelik İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğü’ne 3 Aralık 2008 tarihi öncesinde ya da sonrasında intikal ettirilen herhangi bir not ya da yazı bulunmamıştır” denildi.