Emniyet ve yargıdaki kollarını vatana ihanette kullanmaya devam eden FETÖ’ye karşı devlet refleksi hızlanıyor. İlk adım, 41 ilde rafta bekleyen 400 soruşturmanın operasyona dönüşmesi.
Türkiye, Paralel Devlet Yapılanması’nın, devlet içine sızmış uzantılarını tasfiye etmeye çalışırken FETÖ’cü polis ve yargıçların açılan soruşturmaları engellediğini Star gazetesi gündeme taşımıştı. 5 Nisan’da ‘Teşhis var, neşter yok’ başlığıyla manşetten duyurulan haberin ardından FETÖ ile mücadelede yaşanan sorunlara, hükümetten müdahale geldi. Star, FETÖ’nün terör örgütleri PKK ve Asala ile artık açıktan işbirliği yaparak ülke güvenliği ve birliğini tehdit eder hale geldiğini ama buna karşın FETÖ’cülerle mücadelenin ‘kripto örgüt üyeleri’ tarafından yavaşlatıldığına dikkat çekmişti Savcıların 41 ilde hazırladığı 400 FETÖ suç dosyasındaki binlerce şüpheli için polisin hala operasyon bile yapmadığı belirlendi. FETÖ uzantılarının temizlenmesi için topyekun mücadele başlatıldığını açıklayan Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan’ın bizzat yönetteceği süreçle bekleyen operasyonlar için düğmeye bastıklarını söyledi.
NEŞTER VURULACAK
FETÖ ile mücadeledeki koordinasyonla görevlendirildiğini açıklayan Akdoğan, Türkiye’nin felaketin eşiğinden döndüğünü belirterek şöyle konuştu, “Bu konuda hukuk içinde ama topyekun, amasız, amansız bir mücadele yürütülmesi gerekiyor. Bundan sonraki süreçte de bu yapının tamamen etkisizleştirilmesi, yani devlet içerisine sızmış bütün unsurlarıyla tasfiye edilmesi, zehir kusmasının engellenmesi, zararının tamamen sıfırlandırılması büyük önem taşıyor. Son dönemde Paralel Yapı’nın, Türkiye düşmanları ile adeta şer cephesi kurduğunu, aleyhte faaliyetler içine girdiğini de biliyoruz. Bu yüzden Paralel Yapı ile mücadele Türkiye için ulusal güvenlik meselesi haline gelmiş durumda” diye konuştu.
BAHANE KALMADI
Devletin terör örgütü FETÖ ile mücadele kapsamında yürüttüğü soruşturmalarda, 2014’ten bugüne 2 bin 500 şüpheliden 465’i tutuklandı. Savcılıklar tarafından suç dosyası hazırlanan ama örgütün emniyetteki uzantıları nedeniyle ‘beklemeye’ alındığı belirlenen 41 ayrı ilde 400 ayrı suç dosyası için hala hiçbir operasyon düzenlenmedi. Örgütün güvenlik ve yargı bürokrasisindeki uzantılarından dershane ve STK’larına kadar binlerce kişi hakkında ifadeye başvurma ve gözaltı işlemi, örgütün kripto üyeleri tarafından ‘yoğunluk’ ya da ‘Yetersiz personel’ gibi bahanelerle bekletildiği ortaya çıktı. Akdoğan’ın koordinasyonunda FETÖ ile mücadelenin hız kanacağı, böylece örgütün yurtiçi ve yurt dışındaki Türkiye aleyhtarı faaliyetlerinin önüne geçileceği öğrenildi.
PARALEL 11 ŞİRKETE KAYYUM
Zonguldak’ta, FETÖ/PDY’ye yönelik yürütülen soruşturma kapsamında Gülen Cemaati’ne yakınlığıyla bilinen 11 şirkete kayyum atandı. Öte yandan Antalya’daki FETÖ/PDY operasyonunda gözaltına alınan 24 zanlıdan 17’si tutuklandı, 7’si adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.
KPSS OPERASYONUNDAN GAZİ İMAMI ÇIKTI
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 2010 KPSS sorularının sızdırılmasıyla ilgili yürütülen soruşturmada son olarak yapılan operasyonda tutuklanan isimler arasında Gazi Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olarak çalışan E.Ö.’nün, üniversitenin ‘Sorumlu İmam’ olduğu iddia edildi. Gazi Üniversitesi’nde E.Ö.’nün cemaate adam kazandırdığı, ayrıca ‘himmet’ paralarını toplamaktan sorumlu olduğu öne sürüldü. MASAK (Mali Suçları Araştırma Kurulu) tarafından hazırlanan raporda E.Ö.’nün banka hesabında düzenli olarak havaleler yapıldığını belirtilirken, kendisi tarafından diğer örgüte mensup kişilere 58 bin 653 TL’lik para gönderildiği tespit edildi. Aralarında E.Ö’nün de bulunduğu gönderilen paraların FETÖ’nün yurt dışındaki okullarına aktarıldığı belirlendi. Gözaltına alınmasının ardından savcılık ifadesinde suçlamaları reddeden E.Ö., hesabındaki para trafiğini de ‘borç ve düğün hediyesi’ diyerek geçiştirmeye çalıştı. Dosyada şüpheli olarak bulunan ve dosya şüphelisi olmayan kişilerle yaptığı para havalelerine, arkadaşının düğün yaptığı kredi kartı limitinin az olduğu gerekçesiyle kendisinin yardım ettiğini ileri sürdü.
(STAR)