Adalet Bakanı Bozdağ, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kırşehir’e gerçekleştirdiği ziyaret sırasında bulunan ve yaptığı konuşmayı alkışlayan yüksek mahkeme başkanlarına ve ziyarete ilişkin eleştirilere yanıt verdi.
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, “Cumhurbaşkanı ile Yargıtay, Danıştay Başkanı’nın bir arada olmasını, yargının bağımsızlığını, tarafsızlığını yitirdiğine yormak, şekilciliktir. Yargının bağımsızlığı, tarafsızlığı, yargı görevi yapanların kiminle bir arada olduğuyla değil, verdikleri adil kararlarla tesis, inşa edilir.” değerlendirmesinde bulundu.
Bozdağ, Twitter’daki paylaşımında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kırşehir’e gerçekleştirdiği ziyaret sırasında bulunan ve yaptığı konuşmayı alkışlayan yüksek mahkeme başkanlarına ve ziyarete ilişkin eleştirilere yanıt verdi.
Cumhurbaşkanı’nın devletin başı olduğunu ifade eden Bozdağ, şunları kaydetti:
“Bu sıfatla Türkiye Cumhuriyeti’nin ve Türk milletinin birliğini temsil eder. Anayasanın uygulanmasını, devlet organlarının düzenli ve uyumlu çalışmasını gözetir. 28 Şubat’ta hakimler, savcılar ve yargı başkanları Genelkurmaya gidip brifing alırken ve brifingi veren askerleri ayakta alkışlarken CHP, brifingi veren askerleri ve bu brifinge giden ve brifingcileri ayakta alkışlayan hakim, savcı ve yargı başkanlarını alkışlıyordu.”
Bozdağ, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kırşehir’e 500 kişilik öğrenci yurdu müjdesini Kırşehirli olan Danıştay Başkanı’nın alkışladığını aktararak, “Danıştay, Yargıtay başkanlarının Cumhurbaşkanı’nın Kırşehir’e yurt müjdesini alkışlarını, ‘CHP eleştirisine alkış.’ diye çarpıtmak, ahlaksızlıktır. Bazı basın, yayın organları ile CHP, her zamanki gibi büyük bir algı operasyonu ile alkış çarpıtması yapmışlardır.” ifadelerini kullandı.
Görüntüler izlendiğinde, büyük çarpıtmanın ve algı operasyonunun görüleceğine işaret eden Bozdağ, okuyucularını, izleyicilerini aldatan yazılı ve görsel medya ile partililerini ve kamuoyunu aldatan CHP’nin iyi tanınması gerektiğini belirtti.
Bozdağ, şu görüşlerini paylaştı: “Cumhurbaşkanı ile Yargıtay, Danıştay Başkanı’nın bir arada olmasını, yargının bağımsızlığını, tarafsızlığını yitirdiğine yormak, şekilciliktir. Yargının bağımsızlığı, tarafsızlığı, yargı görevi yapanların kiminle bir arada olduğuyla değil, verdikleri adil kararlarla tesis, inşa edilir. Hiçbir hukuk devletinde, ‘Cumhurbaşkanı ile Danıştay veya Yargıtay başkanları bir araya geldi.’ diye, ‘Yargı bağımsızlığını kaybetti.’ denilemez.”