Adana’daki casusluk davasını itibarsızlaştırmak için mahkeme başkanının meslektaş ziyareti ‘baskı’ olarak sunuldu. HSYK’ya şikayet edilip, basına servis edildi. Duruşmada reddi hakim yapıldı. Üst mahkeme talebi reddetti. Dava aynı mahkemede kaldı.
Adana’da birçok meslektaşı ile kamu görevlisinin yasa dışı dinlemesi kararlarına imza atan Hakim Cebrail Cem Alıcı’dan, MİT’e ait TIR’lara yönelik ihanet baskınları nedeniyle açılan ‘casusluk’ davasına bakan meslektaşlarına derin kumpas… MİT’e yönelik ihanet operasyonu yürüten sanıkları yeterli delil yok diyerek serbest bırakan Hakim Alıcı’nın derin kumpası 8. Ağır Ceza Mahkemesinden geri döndü. Cebrail Cem Alıcı, Doğan Şahin ile Ahmet Karaca’nın ortaklaşa yürüttükleri iddia edilen derin kumpasın ortaya çıkması üzerine Casusluk davası tekrar 7. Ağır Ceza Mahkemesine gönderildi.
Savcı da birşey bulamayınca!
Adana’daki davaları sabote etmek ve itibarsızlaştırmak için paralel çetenin hazırladığı derin kumpas deşifre oldu. Paralel yapıya mensup hakim ve savcılar Casusluk ve Tele-kulak soruşturmasını başlatan savcı ile davanın görüldüğü mahkeme başkanlarına akıl almaz tuzaklar kurdu. Hakim ve savcıları baskı altına almak ve davayı itibarsızlaştırmak için her türlü yolu deneyen çete son işinde ise suç üstü yakalandı. Casusluk soruşturmasını yürüten Başsavcı Vekili Ali Doğan’ı 7/24 gözetleyen, attığı her adımı takip eden paralel çete, Doğan’ı yıldıramayınca bu sefer davanın görüldüğü 7. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı ile üyelerini hedef aldı. Bunun için Mahkeme Başkanı ile üyeleri takip eden çete üyeleri attıkları her adımı kaydetti ve görüştükleri her kişiyi not eti. Adım adım izlenen heyet ise hiç bir şeyden habersiz işini yapmaya devam etti.
Mahkeme Başkanı hedef oldu
Kumpas, hakim ve savcı telefonlarının dinlenmesi için hazırlanan dinleme kararında imzası bulunan ve MİT TIR’larına yönelik ihanet operasyonuna imza atanları serbest bırakan Hakim Cebrail Cem Alıcı’nın 7. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Erol Tekmen’i asılsız iddialarla HSYK’ya şikayet etmesiyle gün yüzüne çıktı. Bu kumpasla hem Tekmen davadan el çektirilecek hem de dava itibarsızlaştırılarak paralelcilere moral verilmiş olacaktı.
Başsavcıvekili Karaca başlattı
Kumpas için harekete geçen dönemin Başsavcıvekili Ahmet Karaca, 28 Şubat’ta adliyenin 6. katındaki tüm kamera kayıtlarını Adliye Karakol amirliğinden alarak Hakimler Doğan Şahin ile Cebrail Cem Alıcı’ya verdi. Hakimler soruşturma savcısı Ali Doğan ile ilgili bir açık bulamayınca, kayıtlarda Erol Tekmen aleyhinde kullanabilecekleri görüntü aradılar. Erol Tekmen ile ilgili de rutin ziyaretler dışında bir şey elde edemeyen paralel yargıçlar, farklı tarihlere bakma ihtiyacı hissetti.
Önce HSYK’ya sonra basına
Bunun için 11 Mart tarihinde Hakim Cebrail Cem Alıcı bu sefer resmi bir dilekçeyle Adliye Karakol Amirliğinden 26 ve 27 Şubat tarihindeki kamera kayıtlarını istedi. Kamera kayıtlarında meslektaşlarını rutin ziyaretlerini baskı delili diye HSYK’ya şikayet eden Alıcı, daha sonra bu kayıtları sanık avukatları ile gazetecilere dağıttı. Casusluk davasının görülmesinden bir gün önce basına servis edilen bilgiler daha sonra sanık avukatları tarafından reddi hakim gerekçesi olarak duruşma salonunda mahkeme heyetine sunuldu.
Üst mahkeme kumpası gördü
Sanık avukatlarının iddiaları gerçeği yansıtmamasına rağmen 7. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti reddi hakim talebini kabul ederek dosyayı bir üst mahkeme olan 8. Ağır Ceza’ya gönderdi. 8. Ağır Ceza, mahkeme heyetine yönelik paralel kumpası fark ederek reddi Hakim talebini reddetti. Dava 7. Ağır Ceza’da görülecek.