Hürriyet Gazetesi yazarı Ahmet Hakan Coşkun, vefat eden babası Hamdi Coşkun’un evlerine sahip çıkmadı. Ahmet Hakan Coşkun’un kardeşi Abdullah Topel Coşkun’un dolandırıcılık olayına karıştığı iddiasıyla babası Hamdi Coşkun’un Silivri’deki 2 evine de haciz konuldu. Ahmet Hakan Coşkun ve Abdullah Topel Coşkun’un baba yadigarı evlerinin haczedilmesine engellememesi eleştiriliyor.
Hürriyet Gazetesi Yazarı Ahmet Hakan Coşkun’un kardeşi Abdullah Topel Coşkun daha önce Avukat Cesim Parlak tarafından 200 bin lira dolandırdığı iddiasıyla savcılığa şikayet edilmişti.
Hakkındaki soruşturma devam eden Abdullah Topel Coşkun’un bu kez başka bir dolandırıcılık olayı sebebiyle bir süre önce vefat eden babasının Silivri’deki evi haczedildi. İşadamı Halim Aydın’ı 4.380.000 lira dolandırmakla suçlanan Abdullah Topel Coşkun’un Göktürk’teki lüks evinden de haciz kaldırıldı.
Edinilen bilgilere göre, Ahmet Hakan Coşkun’u da çok üzdüğü öğrenilen olay şöyle gelişti:
İş Adamı Halim Aydın örgütlü dolandırıcılık sonucu mağduriyeti nedeniyle Av. Bülent Ernas aracılığı ile Savcılığa suç duyurusunda bulundu. Şikayet dilekçesinde, BJK Eski yönetim kurulundan tanıdığı Mario Berk isimli arkadaşı sayesinde tanıştığı Cem Ay Sertkaya’nın bir gün kahve taşıma makinası işi olduğunu, karlı bir yatırım olacağından bahsettiğini belirtti. Dilekçeye göre iş veren olarak NRG firmasını gösteren Sertkaya, hatta bu iş için firma kurmayı teklif etti. Aydın da kabul etti ve Transay Lojistik isimli bir firma kuruldu. Yeni kurulan Transay lojistik’in taşıma için yeterli belgeleri olmadığından NRG’nin taşıma işini Plus ve Taşınmaca isimli şirketler yaptı gibi gösterilip Transay Lojistik’ten yakın vadeli çekler alınması sağlandı.
HERŞEY HAYALİ
Dilekçede Plus tekstil firması sözde taşıma işini yapma karşılığında Transay Lojistik’e fatura kesmiş Transay firması ise NRG firmasına sözde taşıma işini fatura etmişti. Transay Lojistik’in bu alışveriş karşılığı verdiği çekler ise Maslak’ta faaliyet gösteren 3 factoring şirketine ulaşmıştı. Gerekli evrak temin edilmeden ve istihbarat yapılmadan bu factoring şirketlerince bu çekler kırdırılarak tahsil edilmiş, NRG’nin Transay lojistik’e verdiği çekler ise karşılıksız çıkmıştı.
Şikayet dilekçesinde, ortada uçuşan fatura ve çeklere rağmen hiçbir taşıma işi yapılmadığı her şeyin hayali olduğu belirtildi. Durumu fark ettikten sonra NRG firmasının yetkileri Cem Ay Sertkaya, İbrahim Türker ve Abdullah Topel Coşkun ile buluşup alacağına karşı senet imzalattığını belirten Halim Aydın, çeklerin bir süre sonra ödeneceği sözünü alsa da bu sözün tutulmadığını belirtti. Toplantıda hazırlanan senetlerin altına Abdullah Topel Coşkun’un da imzası vardı.
Ağabey Ahmet Hakan Coşkun’a ulaşarak yardım istediğini belirten Aydın, yüz yüze görüşmesine ve mağduriyetini anlatan bir mail atmasına rağmen gerekli ilgiyi görmemekten yakındı. Dilekçeye göre, bu girişimi ardından bir gün kendisini hemşerisi Eski Bakan İlhan Kesici aradı. İlhan Kesici, Abdullah ve arkadaşlarını tanıdığını, borçlarını ödeyeceklerini söyledi. Fakat ödemeler ilerleyen günlerde de gerçekleştirilmedi.
BABASININ EVİNE HACİZ KONULDU
Halim Aydın, yaklaşık 4.380.000 lira alacağı için aralarında Abdullah Topel Coşkun’unda bulunduğu ilgililer hakkında savcılığa başvurusunun yanı sıra bir taraftan da haciz işlemleri başlattı.
Abdullah Topel Coşkun’un Göktürk’teki evinden hacizle mal kaldıran Aydın, Coşkun’un bir süre önce vefat eden babası Hamdi Coşkun’un Silivri’deki 2 evine de haciz koydurdu. Abdullah Topel Coşkun’un aynı binada bulunan iki daire üzerindeki miras hakkına konulan haciz tapu kaydına da işlendi. Söz konusu dolandırıcılık iddiası ile savcılık soruşturması sürüyor.
(www.yeniakit.com.tr)