Vatandaşlık kanuna göre Türkiye’ye ihanet eden terör destekçilerinin vatandaşlıktan çıkarılması gerekiyor. Ancak PKK, FETÖ, DAİŞ ve PYD’li teröristlerin vatandaşlığı devam ediyor.
Birçok terör örgütüyle eş zamanlı olarak mücadele eden Türkiye, bir taraftan da vatan düşmanlarının ihanetleriyle yıpratılmak isteniyor. Devletin kılcal damarlarına sızarak darbe yapmak isteyen FETÖ, Ortadoğu’yu kan gölüne çeviren DAİŞ, dış güçlerin kuklası PKK ve onun Suriye uzantısı PYD’ye büyük darbeler indirildi. Ancak teröristlerin birçoğu hala Türk vatandaşlığının bütün imkânlarından yararlanıyor.
Mallarına el konulabiliyor
Hatta bazıları vatandaşlık hakları üzerinden devletten aldığı destekle ihanetlerine her geçen gün bir yenisini daha ekliyor. Oysa Türk vatandaşlığı kanununun 29. Maddesine göre, Yabancı devletler adına Türkiye’ye karşı faaliyet gösterdiği belgelenen herkes açılacak davalarla vatandaşlıktan çıkartılabiliyor. Tüm malları devlet tarafından satışa çıkartılıyor. Eğer bu kanun uygulamaya sokulursa terör örgütlerinin hem yeni eleman devşirmesinin önüne geçilebilir hem de dağdan iniş hızlanabilir. Konuyla ilgili savcılık makamlarının, terör destekçisi isimler hakkında nasıl bir işlem yapacağı merak konusu oldu.
Fetö’cü şükür varlığını sattı
Bu kanundan haberdar olan FETÖ’cüler, olası yargı girişimine karşı tedbirlerini çok önceden aldı. FETÖ’cü Hakan Şükür, vatandaşlıktan çıkarılıp mal varlığının devlet tarafından satışa çıkarılmasından korktuğu için, örgüt üyelerine Paralel Yapı’ya ait bankaya para yatırmaları çağrısında bulunup tüm malvarlığını satarak ABD’ye firar etmişti. Yine aynı örgüte mali destek sağlayan birçok işadamı, Türkiye’deki şirketlerinin büyük bir bölümünü nakite çevirerek yurtdışına kaçmış, bir bölümünü ise sanal isimler üzerine devrederek el konulmasını engellemeyi hedeflemişti. Bu kapsamda usulsüz satış yapıldığı belirlenen bazı şirketlerle ilgili satış kararı iptal edilmiş ve örgüte maddi destek sağladıklarının tespiti üzerine el konulmuştu.
İşte O 29. madde
Belirtilen eylemlerde bulundukları resmi makamlarca tespit edilen kişilerin Türk vatandaşlığı Bakanlığın teklifi ve Bakanlar Kurulu kararı ile kaybettirilebilir. Yabancı bir devletin, Türkiye’nin menfaatlerine uymayan herhangi bir hizmetinde bulunup da bu görevi bırakmaları kendilerine yurt dışında dış temsilcilikler, yurt içinde ise mülki idare amirleri tarafından bildirilmesine rağmen, üç aydan az olmamak üzere verilecek uygun bir süre içerisinde kendi istekleri ile bu görevi bırakmayanlar.
(GÜNEŞ)