Isparta’daki FETÖ operasyonunda, Gülen’in el yazısıyla talimatları bulundu: Elimizdeki gücü kullanmazsak hak katında mesul oluruz (…) Rüşvet vermedikçe insanlar hizmet etmiyor
Isparta Cumhuriyet Savcılığı tarafından FETÖ/PDY’ye yönelik yürütülen soruşturma kapsamında eski Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Bilgi İşlem Daire Başkanı Halil Karakoç’un bilgisayarında Fetullah Gülen’e ait el yazısı notların yer aldığı görüntüler ele geçirildi. Notlarda, Gülen’in örgüt üyelerine yönelik talimatlarının yanı sıra, devlet büyüklerine hakaretler de yer alıyor.
RÜŞVET VERMEDİKÇE…
Örgüt lideri Fetullah Gülen’e ait el yazısıyla notların videoya çekilip, görüntülerin bilgisayara yüklendiği belirlendi. Gülen’e ait olan ancak ne zaman yazıldığı bilinmeyen notlarda Gülen’in, devlet büyüklerine yönelik hakaretlerde bulunduğu da ortaya çıktı. Notlarda Gülen’in, “Elimizdeki gücü kullanmazsak hak katında mesul oluruz (…) Rüşvet vermedikçe insanlar hizmet etmiyor” diyerek tabana, gerekirse rüşvet verilebileceği mesajı yer aldı. Gülen’in merhum 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ve merhum eski Başbakanlardan Necmettin Erbakan’a da eleştirilerde bulunduğu, “Türkiye’de Demirel ve Erbakan, çok kabiliyetli istidatlı kimselerin önünü kestiler. Hakkı hayat tanımadılar” yazdığı ortaya çıktı.
TEDBİRSİZ OLUNUR MU ?
FETÖ/PDY’nin lideri Gülen’in, örgüt üyelerine talimatlar içeren ve dikkatli olmaları gerektiğini belirten bir başka notu ise şöyle: “Şimdi sizleri CIA takip ediyor. Geçenlerde karşıya gitmek istemeyen kişiden tutun da Texas’da olan takiplere kadar… Teksas’taki arkadaşımız gün geçmiyor ki menfi bir haber vermiş olmasın. Bizim şu halimize bir bakın, tedbirsiz olunur mu? Allah korusun, fotokopi makinelerinin hafızaları var. Faksların da. Bize biraz aptal makineler lazım. Fotokopiden, fakstan sonra o kağıtları yırtalım ve makinenin hafızalarında olmamalılar. Her halimize çok dikkat etmeliyiz. ‘Burası Amerika bizi takip etmezler’ dememeliyiz.”
EĞİTİMDE PARALEL YAPILANMA
Gülen’in FETÖ/PDY içinde yer alan eğitimcilere yönelik uyarılarda da bulunduğu, “Yardımcı Doçent veya Doçent olanlar hizmetten uzaklaşıyor. Herkes bulunduğu yerin hesabını Allah’a verecek. Öğretmenlerin de yer değiştirmesi rotasyonu olmalıdır. Milli Eğitim’de bununla alakalı çalışması var. Bizde de olacaktır” demesi eğitim sistemi içindeki yapılanmayı da gün yüzüne çıkardı.
28 ŞUBAT’A GÖNDERME
Gülen’in 28 Şubat dönemini kastettiği değerlendirilen bir notunda ise, “Eskiden saatçi bir arkadaşım vardı onun yanına gider saat tamirini öğrenirdim. Saatin en zor tarafı balanstır. Ben de balans tamirini bir türlü öğrenemedim. Yaptığım balanslar hep bozuk oluyordu. Sağ olsun ağalar bize balans ayarının nasıl olduğunu öğrettiler. Saat ne kadar güzel olursa olsun balansı iyi olsun” yazması geçmişe gönderme yaptığını gösteriyor. Gülen, bir başka notunda ise, “Korkularından adımı telaffuz edemiyorlar. Hep Okyanus ötesi diyorlar, benim adım yok mu?” dediği belirlendi.
(SABAH)